Home Izbori Smanjen broj lokacija birališta na KiM zbog bezbednosti

Smanjen broj lokacija birališta na KiM zbog bezbednosti

120
0
Izbori 2016 - Srbija izbori
Foto: B92/ Thinkstock

Republička izborna komisija (RIK) na sednici je odlučila da se na Kosovu i Metohiji smanji broj lokacija biračkih mesta, sa 25 na 21, što je učinjeno iz bezbednosnih razloga.

BEOGRAD – Republička izborna komisija (RIK) na sednici je odlučila da se na Kosovu i Metohiji smanji broj lokacija biračkih mesta, sa 25 na 21, što je učinjeno iz bezbednosnih razloga.

Predsednik RIK Dejan Đurđević rekao je na 114. sednici RIK-a da je bezbednosna situacija na KiM nepovoljna, da je rizik po ljude na biralištima veliki, te da bi se stvari držale pod kontrolom broj lokacija će se smanjiti i neke adrese će se izmeniti.

„Sada će biti više biračkih mesta, oko 10 na jednoj lokaciji, uglavnom su u pitanju škole“, rekao je Đurđević i dodao da ostaje isti broj birača, da će se glasati na 90 mesta, samo se smanjuje broj lokacija sa 25 na 21.

RIK je, takođe, većinom glasova usvojio prigovor birača Anice Pletikosić za opštinu Zvezdara, da se promene rešenja o imenovanju u proširenom sastavu i da se iz tog sastava uklone predstavnici sa liste za lokalne izbore GG „Mirijevo“.

Takođe, Radna grupa RIK za posmatrače konstatovala je i da su ispunjeni uslovi, za predstavnike udruženja „Crta“ da steknu svojstvo pomatrača na izborima.

Izvor: www.tanjug.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here