Home Izbori Priština: Srbi na Kosovu će glasati kao 2014. godine

Priština: Srbi na Kosovu će glasati kao 2014. godine

123
0
Kosovski izbori - Srbija izbori
Foto: N1/Tanjug

Vlada Kosova donela je odluku da Srbija neće moći da otvara glasačka mesta na Kosovu, već da će kosovskim Srbima biti omogućeno da glasaju putem centara za prikupljanje glasova OEBS, kao 2014. godine, izjavio je u sredu savetnik premijera i zamenik ministra lokalne samouprave Kosova Bajram Gecaj.

„Skoro svi građani Kosova srpske nacionalne pripadnosti imaju i državljanstvo Srbije i treba da im omogućimo da glasaju i za državu čije državljanstvo imaju“, kazao je Gecaj za albansku televiziju Top chanel.

On je dodao da glasanje neće biti „klasično“, već da će misija OEBS-a organizovati nekoliko centara za prikupljanje glasova, a da se o tehničim aspektima još razgovara sa predstavnicima OEBS-a.

Portparol Misije OEBS u Prištini Senad Šabović je u telefonskoj izjavi za Top chanel kazao da se razgovara o modelu organizovanja centara za prikupljanje glasova i da na jugu Kosova može biti organizovano desetak centara u kojima će Srbi moći da glasaju na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here