Home Izbori Još pet dana za predaju izbornih lista

Još pet dana za predaju izbornih lista

69
0
Izborne liste - Srbija izbori
Foto: www.srbijadanas.com

Strankama i udruženjima zainteresovanima da učestvuju na parlamentarnim izborima na raspolaganju je još pet dana za predaju izbornih lista, a do sada se za izbornu trku prijavilo 10 lista.

U Rokovniku za vršenje izbornih radnji navodi se da stranke i udruženja imaju rok do 8. aprila u ponoć za predaju lista. U saopštenju se navodi i da je rok za povlačenje izbornih listi moguće najkasnije do 12. aprila u ponoć.

RIK ima obavezu da najkasnije 13. aprila u ponoć utvrdi i objavi zbirnu izbornu listu u „Službenom glasniku“.

Republička izborna komisija je do sada proglasila 10 izbornih lista za predstojeće vanredne parlamentarne izbore.

Prva na glasačkom listiću biće lista „Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje“, a druga „Za pravedniju Srbiju-Demokratska stranka“, dok će treća biti „Ivica Dačić- Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija-Dragan Marković Palma“.

Slediće „Dr Vojislav Šešelj-Srpska radikalna stranka“, a zatim i „Dveri-Demokratska stranka Srbije-Sanda Rašković Ivić-Boško Obradović“, pa lista Saveza vojvođanskih Mađara.

Pod rednim brojem sedam biće lista „Boris Tadić-Čedomir Jovanović-Savez za bolju Srbiju-LDP-LSV-SDS“, a zatim će ići „Muamer Zukorlić-Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka“, „SDA Sandžaka-dr Sulejman Ugljanin“ i lista „Za slobodnu Srbiju-Zavetnici-Milica Đurđević“.

Izborne liste se proglašavaju u roku od 24 sata od prijema, ako ispunjavaju uslove, a do sada je odbijena jedna lista – „Složno za Srbiju-Narodni savez-Glišić Parović“.

Izvor: RTS http://www.rts.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here