Home Izbori DSS/Dveri: Penzioneri oduševljeni malim penzijama?

DSS/Dveri: Penzioneri oduševljeni malim penzijama?

74
0
DSS i Dveri - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić izjavila je da je neophodno penzije vratiti na nivo pre smanjenja.

„Pitam u ime svih nas kojim referendumom, kojom sondažom je utvrđeno da su penzioneri oduševljeni što su im penzije smanjene“, rekla je Rašković Ivić u Beogradu prilikom potpisivanja protokola o saradnji koalicije DSS i Dveri i Udruženja sindikata penzionera Srbije.

Na konferenciji za novinare predsednica DSS je rekla da je smanjenje penzija bilo „neustavno“, da pare koje su „otete“ treba vratiti u dogledno vreme, da penzije treba da prate troškove života, kao i da bi trebalo promeniti uslove za penzionisanje i omogućiti raniji odlazak u penziju.

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović rekao je da su postojali drugačiji načini da se popuni budžet ili da se u njemu uštedi.

„Mogle su se dodatno oporezovati strane banke, koje iznose ekstra profit z ove države. Mogao se naplatiti porez tajkunima koji nisu platili stotine milona evra poreza prethodnih godina. Umesto da ova vlast udari na najbogatije slojeve stanovništva udarila je na srednji sloj i sirotinju“, kazao je on.

Obradović je naveo i da je potrebno da se izvrši reforma penzionog fonda.

„Mi kao patriotska koalicija Dveri DSS insistiraćemo na formiranju skupštinskog anketnog odbora koji će utvrditi ko je opljačkao i uništio PIO fond u prethodnih 26 godina“ kazao je on.

Predsednik Udruženja sindikata penzionera Srbije Milorad Vujasinović rekao jer da je to Udruženje osnovano pre tri godine i da ima 300.000 članova.

On je najavio i da će to Udruženje potpisati sporazum sa svim strankama koje nisu prihvatile „sramni“ zakon o smanjenju penzija i da će 6. aprila biti organizovan protesni skup.

Na konferenciji za novinare je istaknuto da Udruženje sindikata penzionera Srbije i koalicija DSS-Dveri imaju velike programske sličnosti.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here