Home Izbori Osuđen zbog pretnji novinaru, sad kandidat SNS za odbornika

Osuđen zbog pretnji novinaru, sad kandidat SNS za odbornika

150
0

Bojan Marinković zvani Bojzi, koji je pre dva meseca pravosnažno osuđen zbog pretnji novinarima „Južnih vesti“, kandidat je SNS za odbornika u Skupštini Grada Niša.

Gadonačelnik Niša i šef izbornog štaba SNS Zoran Perišić od Marinkovića se svojevremeno ograđivao, tvrdeći da su pretnje „istup pojedinca“ i najavljivao disciplinski postupak protiv njega. Sada ga je predstavio kao kandidata te partije za odbornika u Skupštini Grada.

To što je Marinković pre nepuna dva meseca pravosnažno osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu zbog pretnji novinarima, po mišljenju Zorana Perišića ne predstavlja problem, dok je krivično delo za koje je Marinković osuđen nazivao „prekršajem“, pišu Južne vesti.

“Gospodin Marinković je ispunio sve zakonske uslove da bude na listi kandidata za odbornike Skupštine Grada. On je svoje grehe okajao time, a greh jeste, što je prošao suđenje i dobio kaznu, vi znate kakvu… Ako je ovo društvo koje je uspelo da sankcioniše jedan takav prekršaj, ne vidim razloga da… Ljudi su za mnogo, mnogo, mnogo teže prekršaje bili kasnije vraćeni u zajednicu, ne vidim zbog čega gospodin Marinković ne bi mogao”, rekao je Perišić.

Bojan Marinković Bojzi se nalazi na visokom 17. mestu izborne liste „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ i ukoliko se ponove izborni rezultat iz 2012. godine, biće i zvaničan predstavnik građana u gradskoj Skupštini.

Podsetimo, pozivajući se na svog brata potpredsednika SNS i tadašnjeg ministra Igora Mirovića, Marinković je marta 2014. uputio ozbiljne pretnje novinaru i uredniku „Južnih vesti“ Predragu Blagojeviću.

On je pozvao Blagojevića telefonom i „upozorio ga“ da više ne piše o direktoru Vodovoda Dejanu Andrejeviću i njegovim saradnicima.

“Nemoj slučajno da ti je više palo na pamet da napišeš nešto o Andrejeviću, inače ćeš da imaš posla sa mnom. Skrati jezik da posle ne bi bilo kasno”, rekao je između ostalog.

Tokom istrage i većeg dela suđenja Marinković je negirao krivicu za krivično delo za koje je zaprećena kazna od 6 meseci do 5 godina zatvora. Ipak, krajem januara se nagodio sa tužilaštvom i priznao krivicu, nakon čega je pravosnažno osuđen na godinu dana uslovne zatvorske kazne.

Prvi čovek niškog SNS Milan Stanojković je odbio da odgovori na pitanja novinara „Južnih vesti“ i objasni kako se čovek koji je i dalje pod uslovnom zatvorskom kaznom našao na visokom 17. mestu izborne liste, a odgovornost prebacio na Zorana Perišića kao šefa izbornog štaba.

“Najbolje je da se za razgovor na tu temu obratite Zoranu Perišiću”, rekao je Stanojković.

Stanojković je nekoliko puta naglasio da od trenutka proglašenja izbora „sve stranačke aktivnosti organizuju izborni štabovi“, odnosno da on sa tim nema nikakve veze.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here