Home Izbori Jerkov: Podneta žalba REM-u, SNS nesrazmerno zastupljena

Jerkov: Podneta žalba REM-u, SNS nesrazmerno zastupljena

93
0
zastave-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Demokratska stranka predala je žalbu Regulatornom telu za elektronske medije zbog kršenja obavezujućeg uputstva tog tela radio i televizijskim stanicama u predizbornoj kampanji.

Portparolka DS Aleksandra Jerkov je rekla da žalbu podnose jer je SNS nesrazmerno zastupljena u elektronskim medijima u odnosu na druge stranke, pre svega opozicione.

Ona je dodala da državni funkcioneri zloupotrebljavaju svoje funkcije u medijima da bi vodili kampanju svoje stranke i zbog toga što su se „pojedini mediji otvoreno, nedvosmisleno i očigledno stavili u službu propagandne službe SNS“.

„Ovo nije pitanje DS, čak ni pitanje političkih partija, ovo je pitanje fer uslova za izbor i toga da li neko može da vas maltretira u medijima, samo zbog toga što mu se ne dopada ono što mislite i da li postoji institucija u ovoj zemlji koja može da vas zaštiti“, rekla je Jerkov novinarima pre podnošnja žalbe i dodala da je „skandalozno što je DS morala da podnosi prijavu REM-u za ono što je REM-ov posao“.

Članica Političkog saveta DS-a Vesna Marjanović kazala je prilikom izbora članova REM-a, bilo očigledno da se „priprema teren koji je trebalo da uguši svaku ravnopravnost u zastupljenosti stranaka u predizbornom procesu“.

„Sada se to vidi na delu. Izmanipulisan je zakon, izmanipulisani su i gradjani, navodno tako što više i nemamo predizborne aktivnosti u elektronskim medijima. Imamo samo nastup jednog čoveka, to je premijer, koji navodno obavlja državne funkcije i to je jedino što gradjani mogu da vide“, rekla je Marjanović.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here