Home Izbori Levica Srbije: Naši članovi izloženi brutalnom zastrašivanju

Levica Srbije: Naši članovi izloženi brutalnom zastrašivanju

126
0
otvaranje glasaccke kutije 1
Foto: Darko Ćirkov

Levica Srbije saopštila je da su njeni članovi i poverenici danima izloženi brutalnom zastrašivanju, pretnjama i ucenama, a posebno su istaknuta dešavanja u Čačku.

U saopštenju se navodi da su tokom prikupljanja potpisa za vanredne parlamentarne izbore u odboru Levice Srbije u Čačku nepoznate osobe pretile aktivistima te stranke i snimale ih mobilnim telefonima.

„Dve osobe su najpre vređale poverenicu Irenu Jelesijević, a zatim su pozivani članovi kojima je rečeno da će ostati bez posla i da ‘ne znaju šta ih sve čeka’, ukoliko potpišu listu Borka Stefanovića“, navedeno je u saopštenju Levice Srbije.

Jelesijević je rekla da su dva muškaraca upala u prostorije stranke i počela da je vređaju upitavši je između ostalog zašto nosi krst ako je u Levici.

„Bilo je i dobacivanja ‘upoznaćeš ti mene dobro'“, rekla je Jelesijević i dodala da je jednom od dvojice napadača policija oduzela oružje.

Levica Srbije pozvala je nadležne da reaguju i rade svoj posao, kao i da se, kako je navedeno, odupru političkim pritiscima koje na njih vrši Srpska napredna stranka i njeni koalicioni partneri.

„Poručujemo da nas batinaši koje je uvela SNS kao odred protiv neistomišljenika neće sprečiti i pokolebati u borbi za pravnu državu u kojoj su zakoni isti za sve, a institucije i državni organi rade svoj posao u skladu sa zakonom“, zaključeno je u saopštenju partije na čijem čelu je Borislav Stefanović.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here