Home Izbori DS: Vučić zloupotrebio tragediju u Varvarinu

DS: Vučić zloupotrebio tragediju u Varvarinu

78
0
DS - Srbija izbori
Foto: N1

Izražavamo poštovanje svim žrtvama ratova 90-ih i učinićemo sve što je u našoj moći da nikada ne budu zaboravljene, saopštila je Demokratska stranka (DS) i dodala da je premijer u ostavci Aleksandar Vučić zloupotrebio zločin i tragediju u Varvarinu u predizborne svrhe.

DS je poručila da bi Vučić trebalo da organizuje konferenciju za novinare sa svojim savetnikom Tonijem Blerom.

U saopštenju se navodi da javnost Srbije opravdano interesuje zašto je „od sedam milijardi stanovnika ove planete Vučić izabrao baš Blera za savetnika, ali i kakvi su rezultati te prisne i srdačne saradnje“.

„Jedino uz pomoć Tonija Blera premijer u ostavci bi javnosti Srbije mogao da pojasni politiku koja stoji iza papazjanije od SNS koalicije. To je lista za NATO i protiv NATO, za EU i protiv EU, za odbranu Kosova i za predaju Kosova, za levo i za desno, za socijalizam i za neoliberalizam, za Rusiju i protiv Rusije“, zakljkučila je DS.

Demokrate dalje navode da, s Tonijem Blerom na čelu, Zoran Babić, Velja Ilić, braća Karić, Vučić i Vuk Drašković očigledno nemaju nikakvu zajedničku politiku i ideju, osim golog interesa da se Srbijom i dalje vlada na štetu njenih građana.

Kao što bi u SNS želeli da se zaboravi uloga Tonija Blera u bormardovanju Srbije, ističe DS, isto tako žele da se zaboravi činjenica da su nekada delili političke stavove sa Radovanom Karadžićem.

„Za razliku od njih, DS je oduvek vodila politiku pomirenja u regionu, verovala da svi koji su u bilo čije ime činili ratne zločine moraju odgovarati jer je to jedini način da se oda pošta žrtvama, koje se ne smeju razvrstavati ni po veri ni po nacionalnosti“, poručila je Demokratska stranka.

SNS: DS nije dostojanstvena ni kada Srbija tuguje

Srpska napredna stranka saopštila je da je Demokratska stranka danas pokazala da nije u stanju da bude dostojanstvena čak ni u danu „kada cela Srbija“ odaje počast žrtvama NATO bombardovanja 1999.

„Bojan Pajtić je sa svojim saradnicima i danas pokazao da ne postoji ništa bitnije za DS od mržnje prema Aleksandru Vučiću i SNS, i da nisu u stanju da budu dostojanstveni čak ni u danu kada cela Srbija tuguje i odaje počast svim žrtvama bombardovanja“, navela je SNS u saopštenju.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here