Home Izbori Agencija: Javne resurse i skupove ne koristiti za kampanju

Agencija: Javne resurse i skupove ne koristiti za kampanju

99
0
Agencija za borbu protiv korupcije - Srbija izbori
Foto: N1

Agencija za borbu protiv korupcije podsetila je javne funkcionere da je tokom izborne kampanje zabranjeno da javne resurse i skupove koriste za promociju političkih stranaka.

U saopštenju Agencija je navela da tokom kampanje za parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore javni funkcioneri mogu da obavljaju funkciju u političkoj stranci, odnosno da učestvuju u njenim aktivnostima ako to „ne ugrožava vršenje javne funkcije i ako to nije zakonom zabranjeno“.

Agencija je podsetila je funkcioneru prema odredbama člana 29. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije zabranjeno da koristi javne resurse i skupove na kojima učestvuje i susrete koje ima u svojstvu funkcionera za promociju političkih stranaka, odnosno političkih subjekata.

„Dužnost funkcionera je da uvek nedvosmisleno predoči sagovornicima i javnosti da li iznosi stav organa u kojem vrši javnu funkciju ili stav političke stranke, odnosno političkog subjekta“, navela je Agencija u saopštenju.

Agencija je upozorila javne funkcionere da će blagovremeno reagovati u slučaju da postupe suprotno odredbama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here