Home Izbori Stefanović: Ispitaćemo sve oko predaje liste LSV

Stefanović: Ispitaćemo sve oko predaje liste LSV

89
0
Nebojša Stefanović - Srbija izbori
Foto: B92, Beta

Novi Sad — Ministar Nebojša Stefanović izjavio je da će policija ispitati sve okolnosti u vezi incidenta prilikom predaje izborne liste LSV za pokrajinske izbore.

Prema njegovim rečima niko neće biti pošteđen ukoliko se utvrdi da je došlo do kršenja zakona.

„Ispitaćemo sve okolnosti i navode iz prijave i utvrditi da li je bilo kršenja zakona. Niko neće biti pošteđen ukoliko je bilo kršenja zakona i preduzećemo sve iz naše nadležnosti da što hitnije rasvetlimo ovaj slučaj“, naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) optužila je ranije danas članove Socijalističke partije Srbije (SPS) za opstrukciju prilikom predaje izborne liste za pokrajinske izbore.

Predsednik LSV-a Nenad Čanak izjavio je u Novom Sadu da će ta stranka povući svoju listu kandidata za učešće na pokrajinskim izborima, ukoliko u naredna 24 sata ne bude objavljeno ko su batinaši koji su pokušali da spreče aktiviste LSV-a u predaji liste.

Incident se desio oko tri časa, kada su aktivisti LSV-a došli da predaju Pokrajinskoj izbornoj komisiji (PIK) potpise i dokumentaciju, ali je „privatno obezbeđenje Socijalističke partije Srbije na najgrublji način“ pokušalo da ih spreči u tome.

Članica Predsedništva LSV-a Maja Sedlarević izjavila je da je obezbeđenje SPS „fizički sprečilo LSV da preda izbornu listu za pokrajinske izbore“, a na svom Tviter nalogu ona je napisala i da je fizički napadnuta tokom ovog incidenta. LSV je ipak predala dokumentaciju Pokrajinskoj izbornoj komisiji.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here