Home Izbori SPS: Nije bilo incidenta, višak političke strasti

SPS: Nije bilo incidenta, višak političke strasti

293
0
SPS logo - Srbija izbori
Foto: B92

Novi Sad — Pokrajinski odbor SPS demantovao je navode LSV da je noćas, prilikom predaje izbornih lista za pokrajinske izbore, došlo do incidenata.

Kako kažu, bilo je “samo viška političke strasti“.

SPS je u saopštenju naveo da su se aktivisti dve stranke ponašali „vrlo korektno“ kao i nije bilo nikakvog fizičkog sukoba, „ni ispred skupštine ni u prostorijama Izborne komisije“.

„Činjenica je da su naši predstavnici bili u prostorijama Izborne komisije, a deo napolju, ispred zgrade skupštine, tako da je došlo do susreta aktivista SPS-a i LSV-a na vratima Skupštine Vojvodine. Nikakvog ozbiljnog incidenta nije bilo, samo viška političke strasti. Sve ostalo je politički teatar u kome ne želimo da učestvujemo“, saopštili su socijalisti.

Predsednik LSV-a Nenad Čanak izjavio je ranije tokom dana da će ta stranka povući svoju listu kandidata za učešće na pokrajinskim izborima, ukoliko u naredna 24 časa ne bude objavljeno „ko su batinaši koji su pokušali da spreče aktiviste LSV-a u predaji liste“.

Prema Čankovim rečima, incident se desio noćas oko tri časa, kada je „privatno obezbeđenje SPS-a na najgrublji način“ pokušalo da spreči aktiviste Lige da predaju potpise i dokumentaciju Pokrajinskoj izbornoj listi.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor ponovo je apelovao na sve učesnike izbora da se ponašaju fer i korektno i da političke borbe vode argumentima i programima.

Pastor je u saopštenju naveo da je sa velikom zabrinutošću primio informaciju da je narušen red pri predaji pojedinih lista za pokrajinske poslanike, i to ispred same zgrade Skupštine Vojvodine, gde se nalazi i sedište Pokrajinske izborne komisije.

On je apelovao i na nadležne organe da ispitaju okolnosti pod kojima su se dogodili problemi u vezi sa predajom izbornih lista, kao i da počinioci, ukoliko se utvrdi da je bilo neregularnosti, budu kažnjeni u skladu sa zakonskom regulativom.

Ministar Nebojša Stefanović izjavio je da će policija ispitati sve okolnosti u vezi s incidentom pri predaji izborne liste LSV za pokrajinske izbore.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here