Home Izbori LDP i SDS zajedno na pokrajinskim izborima

LDP i SDS zajedno na pokrajinskim izborima

143
0
cedica-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

NOVI SAD – Predsednik Pokrajinskog odbora Liberalno demokratske partije (LDP) Predrag Patić izjavio je danas da će ta stranka na pokrajinske izbore izaći zajedno sa Socijaldemokratskom strankom (SDS).

Patić je za RTV kazao da će se zajednička lista LDP i SDS zvati „Boris Tadić, Čedomir Jovanović – Savez za bolju Vojvodinu“.

„Mi smo vodili pregovore sa strankama koje su nam bliske i mislimo da više nema smisla čekati i uskoro krećemo sa skupljanjem potpisa“, istakao je čelnik pokrajinskog LDP.

Patić je naveo i da očekuje da će LDP i SDS u kratkom roku predati svoju listu Pokrajinskoj izbornoj komisiji.

Na pitanje kako komentariše to što te dve stranke na predstojećim izborima u Vojvodini ne nastupaju zajedno sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine (LSV), sa kojom je napravljen predizborni koalicioni dogovor na republičkom nivou, Patić je kazao da je to posledica raspisivanja vanrednih republičkih izbora.

„Cilj raspisivanja tih, potpuno nepotrebnih izbora, je bio da se zamuti voda na pokrajinskom i lokalnom nivou, na kojima se održavaju redovni izbori, a o kojima se sada govori mnogo manje nego o republičkim“, dodao je predsednik vojvođanskog LDP.

Patić nije kazao ko će biti nosilac pokrajinske liste LDP i SDS i ocenio je da ne misli da je to primarno pitanje.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor raspisao je juče redovne pokrajinske izbore, koji će biti održani 24. aprila.

Svoje liste do jutros su predale stranke okupljene oko Srpske napredne stranke (SNS), Demokratske stranke (DS), Socijalističke partije Srbije (SPS), Liga socijaldemokrata Vojvodine i Savez vojvođanskih Mađara (SVM).

Izvor: RTV http://www.rtv.rs/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here