Home Izbori Mićunović: Vučić ponižava parlamentarizam

Mićunović: Vučić ponižava parlamentarizam

91
0

Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović izjavio je u petak uveče da su predstojeći izbori test na kome će građani Srbije iskazati svoje nezadovoljstvo i razočaranost vlašću Srpske napredne stranke (SNS).

Na tribini u Novom Sadu na kojoj je promovisana njegova knjga „Susret sa stvarnošću“, Mićunović je optužio predsednika SNS-a i Vlade Srbije Aleksandra Vučića da ponižava parlamentarizam u Srbiji.

Mićunović je kazao i da Aleksandar Vučić „najdirektnije, najbrutalnije i najprimitivnije gazi“ parlament, iako je Skupština Srbije nosilac suvereniteta i ta koja bira vladu, a ne obrnuto.

„On želi da demonstrira kako je parlament koješta. Demonstrira apsolutnu želju za moć. U pitanju je zla namera: on želi da zgazi parlamentarizam, jer mu je on smetnja“, ocenio je Mićunović.

On je podsetio i da bi intelektualci po definiciji morali da predstavljaju savest svoje zemlje, koji mora da ustane protiv samodržavlja, diktature, apsolutizma, ali je istakao da danas oni, „najveći deo njih, postaju činovnici, zadovoljni nekim statusom, mada je on bedan“. „I zato nam istina izmiče“, rekao je Mićunović.

Knjiga „Susret sa stvarnošću“ predstavlja zbrku novinskih intervjua i autorskih tekstova Dragoljuba Mićunovića.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here