Home Izbori Vulin pita Tadića gde mu je bila hrabrost kad je trebalo

Vulin pita Tadića gde mu je bila hrabrost kad je trebalo

86
0
Pokret socijalista - Srbija izbori
Foto: kossev.info

Ministar za rad i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin poručio je predsedniku SDS Borisu Tadiću da „hrabrost prema strancima“ ne treba da pokazuje danas, već da je to trebalo da uradi pre odlaska Unmika sa Kosova i ulaska Hrvatske u Evropsku uniju.

Vulin je, komentarišući kritike bivšeg predsednika Srbije na račun premijera Aleksandra Vučića, rekao novinarima u Nišu da je zanimljivo što je Tadić hrabrost kada su stranci u pitanju „otkrio odnedavno“, jer je on isti onaj koji je, kako kaže, svojevremeno priznao odgovornost za rat Srbije prema Hrvatskoj i rekao „mi smo za prsa odgovorniji od vas“.

„Niko ga nije terao. To je uradio. Ne znam odakle je našao tada tu hrabrost da to kaže“, upitao je Vulin.

Ministar je podsetio i na napad na premijera Srbije u Srebrenici i dodao da Vučić ni posle toga nije rekao da je u Srebrenici bio genocid, dok su „ovi koji o sebi pričaju da su veoma hrabri, sa Kosova oterali Unmik i pristali da dođe Euleks“.

„A priznaćete da je Unmik bio ipak više u interesu Srba i Srbije i više u skladu sa rezolucijom 1244, nego što je radio Euleks, pa ih niko nije terao, a sada su ođedanput otkrili neku veliku hrabrost kojom žele da govore o drugima“, rekao je Vulin.

On je dodao i da je bio prisutan priliko donošenja Briselskog sporazuma i istakao da je Vučić rizikovao i karijeru i sve do čega mu je stalo kada je politika u pitanju da ne popusti pred pritiscima velikih i moćnih.

„Ja sam bio tamo i znam da bismo prihvatili Briselski sporazum mnogo lošiji nego ovaj koji smo prihvatili da nije bilo njega (Vučića)“, rekao je Vulin.

Vulin je poručio „onima koji su otkrili hrabrost“ da im je bilo bolje da nisu dozvolili da se završe pregovori oko ulaska Hrvatske u Evropsku uniju bez regulisanja imovinskih prava proteranih Srba, umesto što su im „dali blanko potpis da idu u EU, a da ne duguju baš ništa“.

Tadić je pre par dana premijeru pripisao „servilnost“ prema strancima.

Izvor: www.rts.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here