Home Lokalni izbori Antić: Pajtić optužuje Vladu za nešto što je DS trebalo da uradi...

Antić: Pajtić optužuje Vladu za nešto što je DS trebalo da uradi dok je bio na vlasti

232
0
Aleksandar Antić - Srbija izbori
Foto: Blic/ V.Lalić/ RAS Srbija

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić odbacio je današnje kritike predsednika Vlade Vojvodine i Demokratske stranke (DS) Bojana Pajtića na račun Vlade Srbije u vezi sa otklanjanjem posledica poplava

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić odbacio je današnje kritike predsednika Vlade Vojvodine i Demokratske stranke (DS) Bojana Pajtića na račun Vlade Srbije u vezi sa otklanjanjem posledica poplava, rekavši da je „krajnje nepošteno i licemerno“ da Pajtić „vodi predizbornu kampanju i pritom bez imalo stida optužuje Vladu Srbije za nešto što je moralo biti učinjeno kada je njegov DS bio na vlasti“.

„Krajnje je nepošteno i licemerno od predsednika DS-a Bojana Pajtića da, ;u trenutku kada su svi kapaciteti i čitava energija Srbije usmereni ka otklanjanju posledica poplava i zbrinjavanju ugroženih, vodi predizbornu kampanju i pritom bez imalo stida optužuje Vladu Srbije za nešto što je moralo biti učinjeno kada je njegov DS bio na vlasti“, izjavio je Antić agenciji Beta.

On je naveo da je „tačno da je u borbi protiv poplava bolje i jeftinije delovati preventivno, nego sanirati posledice“, ali da su o tome Pajtić i DS trebalo da govore „tokom dugih godina kada su bili na vlasti i kada gotovo ništa na preventivi nije učinjeno i zbog čega su, dobrim delom, poplave pre dve godine i ove sada bile ovako razorne“.

„Ova vlada je u prethodne dve godine uložila više od sto miliona evra u sanaciju kanala, u vodoprivredne objekte, u jačanje i gradnju infrastrukture i to uz svesrdnu pomoć i podršku Evropske unije, međunarodnih finansijskih organizacija, zemalja širom sveta. Od svih njih Srbija je dobila samo reči pohvale i izraze poverenja, jer su uvereni da je svaki dolar i evro uložen u zaštitu stanovništva i privrede, a ne u privatne džepove što se dešavalo kada je DS bio na vlasti“, izjavio je Antić.

Na sreću, dodao je, Srbija je „nepovratno ostavila iza sebe to vreme neodgovornosti i nebrige prema sopstvenom stanovništvu, ali i prema prijateljima u svetu“.

Antić je najavio da će Vlada Srbije „i sada, kao i pre dve godine, pomoći ugroženom stanovništvu, u najkraćem roku otkloniće posledice poplava i nastaviće da ulaže u vodoprivredne objekte“, dodavši da „tako rade odgovorni i ozbiljni ljudi, bez obzira na kritike onih koji nisu bili dorasli zadatku koji su im građani poverili“.

Bojan Pajtić ranije danas izjavio je u Trsteniku da Vlada ne shvata da je lakše i jeftinije ulagati u prevenciju šteta od poplava nego u njihovu sanaciju.

„Budžet Srbijavoda se svake godine smanjuje i zato postavljam pitanje Vladi Srbije kako je moguće da nikada nema za prevenciju, a onda ima za naknadu štete, koja je višestruko veća nego prevencija. Kako je moguće da još uvek ne shvataju da je lakše i mnogo jeftinije sprečiti, nego lečiti“, rekao je Pajtić prilikom uručivanja pomoći Vlade Vojvodine, vredne 3,2 miliona dinara, stanovnicima Trstenika pogođenim poplavama.

Izvor: www.blic.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here