Home Čačak Nova Srbija predala listu za lokalne izbore u Čačku

Nova Srbija predala listu za lokalne izbore u Čačku

211
0
757z468_velimir-ilich-1
Foto: Darko Ćirkov

Gradska izborna komisija u Čačku proglasila je listu Nove Srbije koja na lokalne izbore nastupa samostalno pod nazivom „Nova Srbija – Velimir Ilić“.

Predsednik NS Velimir Ilić je nosilac liste i istovremeno kandidat pod rednim brojem jedan, ali i kandidat te stranke za gradonačelnika Čačka.

Ilić je izjavio novinarima da se kandidovao za gradonačelnika Čačka na zahtev članova NS.

„Mnogi nas napadaju što smo na vlasti 20 godina, a mi smo uvek pobeđivali jer nas je narod želeo i glasao. Poslednje četiri godine sam doživeo toliko uvreda od ljudi koje i ne poznajem, stalno su pričali da je Čačak grad koga treba da spasavaju, a mi treba da ga spasimo od tih navodno brižnih, da ga zadržimo na onom nivou gde je uvek i bio, u vrhu srpske politike, srpske demokratije, priznat i poznat u svetu“, rekao je Ilić.

Velimir Ilić je bio gradonačelnik Čačka u dva mandata od 1996. do 2004. godine, od kada je do sada bio četiri puta ministar u četiri srpske vlade, za građevinu i urbanizam, za kapitalne investicije, za infrastrukturu i sada za vanredne situacije.

Ilić je rekao da se na listi NS, koja ima 75 kandidata za odbornike u lokalnoj Skupštini, ne nalazi njegov rođeni brat koji je aktuelni gradonačelnik Čačka Vojilsav Ililć, koji je saopštio da se povlači iz politike.

NS je na vlasti u Čačku neprekidno od 1996. godine.

Na listi NS nalazi se i doskorašnji predsednik Gradskg odbora Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Miladin Ristanović, koji je i član Gradskog veća Čačka, a na tu funkciju bio je izabran ispred koalicije Socijalistička partija Srbije-PUPS.

Gradski odbor PUPS-a na lokalnim izborima u Čačku nastupa na listi Srpske napredne stranke.
Ristanović je izjavio novinarima da je napustio PUPS i prešao u NS, jer prema njegovoj oceni, PUPS, čiji je član i funkcioner bio od osnivanja, više nije partija socijalne pravde.

Izvor: www.rts.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here