Home Izbori DSS: Odluka SNS o otkazivanju kampanje je zapravo kampanja

DSS: Odluka SNS o otkazivanju kampanje je zapravo kampanja

132
0
DSS - Srbija izbori
Foto: N1

Demokratska stranka Srbije ocenila je da je odluka Srpske napredne stranke da zbog vanredne situacije u Srbiji odloži sve predizborne aktivnosti zapravo važan deo izborne kampanje SNS.

Kako je saopštila DSS, odluka Vlade Srbije da na teritoriji čitave zemlje proglasi vanrednu situaciju je opravdana, ali je donošenjem takve odluke vlada posle dve godine priznala da su nadležni organi 2014. godine, kada je takođe bila vanredna situacija zbog poplava, reagovali nestručno i zakasnelo.

„Ukoliko premijer Vučić zbog vanredne situacije želli da zamrzne izbornu kampanju onda iz istog razloga treba da odloži i održavanje izbora. Priča o zamrzavanju kampanje SNS je zapravo važan deo izborne kampanje SNS u kojoj učestvuju mnogobrojni mediji i to besplatno“, navela je DSS.

Ta partija je dodala i da istinsko zamrzavanje kampanje znači da sve radnje, objašnjenja i rad na prevenciji poplava i zaštiti stanovništva preduzimaju stručne službe, a nikako političari predvođeni Vučićem.

„Vučićevo pojavljivanje pred kamerama 2014. nije građanima pružilo nikakvu sigurnost niti je, a to danas jasno vidimo, unapredilo prevenciju i umanjilo štetne posledice. DSS postavlja pitanje šta još treba da se dogodi i koliko štete Srbija treba da pretrpi da bi sadašnja vlast naučila da radi svoj posao efikasno i u interesima građana?“, naveli su iz partije.

SNS je juče na predlog lidera te partije i premijera Aleksandra Vučića odlučila da odloži sve predizborne aktivnosti, a isto je danas uradila i Demokratska stranka (DS).

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here