Home Izbori 2016 Zukorlić: Nudim Vučiću da uđem u Vladu

Zukorlić: Nudim Vučiću da uđem u Vladu

108
0
muamer_zukorlic_srbijaizbori

Odlučio sam da se uključim u politiku jer se tamo donose odluke, rekao je u „Kažiprstu“ Muamer Zukorlić, nosilac liste Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka.

Povodom kritika zato što je zamrznuo titulu muftije, Zukorlić je rekao: „Ranije su mi govorili da skinem kafu muftije i izađem na crtu, sada kad sam je skinuo – panika“.

Zukorlić je naveo da je kao muftija mnogo toga uradio za zajednicu, kao što je otvaranje vrtića, univerziteta, nekoliko srednjih škola.

„Odlučio sam da se uključim u politiku jer se tamo donose odluke koje se tiču i tih institucija koje sam dao mom narodu. Zato smatram da je važno da ceo taj resurs, svoj rada i iskustvo od četvrt veka stavim na raspolaganje mom narodu, ali i ostalim građanima Srbije“, naveo je Zukorlić.

On je rekao i da će ponuditi lideru SNS Aleksandru Vučiću da uđe u vladu.

„Staviću na raspolaganje svoj resurs, legitimitet koji dobijem na izborima. Ako ovo želim da radim ozbiljno, ja onda ne želim da budem posmatrač. Da li će Vučić da prihvati tu ponudu, to ne zavisi samo od mene, a da bismo mi ušli u to moraju da se prihvate i principi“, rekao je Zukorlić.

Zukorlić je naveo i da su Rasim Ljajić i Sulejman Ugljanin dovoljno učinili za Bošnjake i da je vreme da to mesto prepuste nekome drugom.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here