Home Izbori SNS u Nišu predao izbornu listu

SNS u Nišu predao izbornu listu

147
0

Aktivisti i članovi Srpske napredne stranke na čelu sa članom Glavnog odbora Zoranom Perišićem predali su Gradskoj izbornoj komisiji izbornu listu za lokalne izbore koji će se održati 24. aprila.

Nosilac liste je, kako je i ranije najavljeno, Zoran Perišić aktuelni gradonačelnik Niša, a naprednjaci u Nišu izlaze u koaliciji sa SDPS, PUPS, Ujedinjenom seljačkom strankom, Pokretom socijalista i Samostalnim DSS-om.

Spisak svih imena na listi još nije poznat, a kako “Južne vesti” saznaju, drugi na listi je aktuelni poverenik niškog odbora SNS Milan Stanojković.

Perišić je rekao da je prikupljeno 2.580 potpisa i da je vladalo veliko interesovanje simpatizera i članova stranke.

Ova široka koalicija, prema njegovim rečima, nema ciljnu grupu, a kaže da su im važni svi građani Niša.

Naša strategija je da pokažemo svim građanima da ćemo se boriti podjednako za sve njih. Želimo da pružimo Gradu radna mesta, pomoć privredi u razvoju malih i srednjih preduzeća i pomoć najugroženijim grupama, a tu su mladi zbog nezaposlenosti, kao i stari i bolesni. Nastavićemo da popravljamo konkurentnost niške privrede – rekao je Perišić.

Kod koalicionih partnera nema velikih iznenađenja i uglavnom je preslikana lista partija sa republičkog nivoa.

Najduže su pregovori trajali sa PUPS-om, a pored njih, osveženje u odnosu na prošle izbore je i Samostalni DSS, stranka koja je nastala izlaskom iz Demokratske stranke Srbije i koja u aktuelnom sazivu niške Skupštine ima 3 odbornice. Među njima je i Dušica Davidović koja je do 2012. bila većnik DS-a.
Za razliku od 2012. na listi nema Nove Srbije koja je tada bila najjači partner SNS, a njen tadašnji lider Bojan Avramović, koji je u međuvremenu prešao u SNS, bio je drugi na listi, odmah iza Perišića.

Gradska izborna komisija ima 24 časa da potvrdi izbornu listu niških naprednjaka.

Lista nosi Vučićevo ime

Iako liste pojedinih stranaka i koalicija na lokalu neretko nose imena lokalnih političkih lidera, to nije slučaj sa Srpskom naprednom strankom.
Nosilac je aktuelni gradonačelnik Zoran Perišić, ali lista nosi ime “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”.

Podsetimo, tako je bilo i pre 4 godine kada se lista zvala “Pokrenimo Niš – Tomislav Nikolić”.

Izvor: Južne vesti http://www.juznevesti.com/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here