Home Izbori Paunović: Rodna ravnopravnost na vrhu prioriteta za stranke

Paunović: Rodna ravnopravnost na vrhu prioriteta za stranke

87
0

Direktorka Vladine Kancelarije za ljudska i manjinska prava rekla je za RTS da su žene i dalje više diskriminisane nego muškarci, ističući da u kampanjama u Srbiji nema govora koji je loš po žene, kao što se to dogaća u Americi.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Suzana Paunović je rekla da se broj žena na izbornim listama promenila od kada je promenjena kvota za zastupljenost oba pola.

„Treba da bude dovoljno žena i u RIK-u, i u svim posmatračkim telima. Kancelarija će sve vreme slati poruku ženama da iskoriste svoje glasačko pravo“, istakla je Punovićeva.

Kako je rekla, žene ne treba da zaborave da ih u biračkom spisku ima 100.000 više nego muškaraca.

„Verujem da su žene Srbije zrele da donesu ispravnu političku odluku za svoju budućnost“, navela je direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava.

Prema njenim rečima, u srpskim predizbornim kampanjama nema primera govora koji je loš po žene.

„U kampanji čujemo najviše dobrih poruka, od svih stranaka to čujemo. Mislim da nećemo imati tu vrstu govora koju slušamo u Americi“, navodi Paunovićeva.

Direktorka Kancelarije poručuje strankama da pitanje rodne ravnopravnosti moraju držati na vrhu prioriteta.

„Žene su i dalje više diskriminisane, za 11 odsto imaju niže plate nego muškarci, još uvek su svega 30 odsto žena vlasnice nekretnina u Srbiji“, zaključila je Paunovićeva.

Izvor: RTS http://www.rts.rs/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here