Home Izbori Izbore u Srbiji prati ograničena posmatračka misija OEBS-a

Izbore u Srbiji prati ograničena posmatračka misija OEBS-a

78
0
OSCE - Srbija izbori
Foto: www.rtv.rs

Izbore u Srbiji pratiće ograničena posmatračka misija Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava, a posmatrači će najverovatnije doći oko 17. marta, izjavio portparol te organizacije Tom Rajmer.

Misija na prethodnim izborima imala je osnovni tim od 10 izbornih eksperata u Beogradu i 12 dugoročnh posmatrača koji su bili raspoređeni u grupama po dvoje u različitim delovima zemlje.

„Nisam još siguran u pogledu veličine i sastava posmatračke misije, ili broja dugoročnih posmatrača, ali to će biti na linijama poslednje misije koju smo slali da prati izbore u Srbiji 2014. godine,“rekao je Rajmer.

Plan, rasporeda za nove izbore još nije urađen, ali će biti zasnovan na tome da se obezbedi ujednačeno praćenje u zemlji i najobjektivnija moguća procena izbora, naveo je Rajmer.

Prema njegovim rečima, dolazak posmatrača nije vezan za stepen razvoja demokratije u Srbiji već za procenu OEBS-a koji format misije bi Srbiji mogao najbolje da pomogne u poboljšanju izbornog procesa u skladu da obavezama preuzetim članstvom u OEBS-u i drugim međunarodnim standardima.

Izvor: RTS http://www.rts.rs/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here