Home Izbori SPS: Tadić opstruirao predaju naše liste

SPS: Tadić opstruirao predaju naše liste

81
0
SPS - Srbija izbori
Foto: N1

Socijalistička partija Srbije saopštila je da je u nedelju bila potpuno spremna da preda izbornu listu koalicije sa prikupljenih više od 22.000 potpisa, ali su to opstruisali su Boris Tadić i njegovi saradnici.

U sapštenju se navodi da su, kako bi opstruisali predaju liste, Boris Ranković, Tadićev dugogodišnji najbliži saradnik, koji je kao sekretar Zelenih ostao u manjini kada su donosili odluku o saradnji sa SPS, najavio RIK da će tužiti SPS, jer je navodno on ovlašćeno lice stranke Zelenih.

Poznato je da je Tadić 2014. godine iskoristio stranku Zelenih za povratak na političku scenu Srbije, a odlazeći od njih ostavio je svoje kadrove poput Rankovića, sa kojim je u saradnji očito spremao opstrukciju, stoji u saopštenju.

Kako navodi SPS, u registru političkih stranka Ministarstva za državnu upravu nedvosmisleno stoji da je ovlašćeno lice za zastupanje Zelenih Srbije Ivan Karić, predsednik stranke.

Očigledno je da su dva Borisa – Ranković i Tadić ovo nameravali da koriste kako bi ometali podnošenje naše izborne liste, tvrdi SPS.

Zbog toga je SPS odlučila da sakupi nove potpise sa Zelenima na listi, ali ne u nazivu koalicije i da preda
listu danas u toku dana. Ako su mislili da će da nas omete ovakav njihov potez, prevarili su se, poručuje SPS.

Dodatno su ovim revoltirali i motivisali naše biračko telo, jer su pokazali da njima očigledno smeta što su Zeleni sa nama, a ne sa njima, dodaje se u saopštenju.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here