Home Izbori DSS na Dan sreće, SRS na godišnjicu bombardovanja

DSS na Dan sreće, SRS na godišnjicu bombardovanja

89
0

Beograd – Političke partije u predizbornu kampanju, nezvanično, već su uveliko krenule i vode je svakodnevno, još od kada je sredinom januara premijer Aleksandar Vučić najavio da će se na proleće održati vanredni republički izbori. Ipak, vreme zvaničnih mitinga, skupova, predizbornog marketinga u medijima i drugih aktivnosti sa kojima će se građani danonoćno susretati tek počinje. Partije, sudeći prema odgovorima koje su dale Danasu, već su spremne da krenu u izbornu trku, barem većina njih.

U vladajućim SNS i SPS bili su šturi što se tiče informacija o njihovim zvaničnim kampanjama, ali nema sumnje da će one prve krenuti u stranačku promociju pošto imaju najveću partijsku infrastrukturu i najviše sredstava za marketing. Ni u koaliciji SDS-LDP-LSV nismo dobili konkretne odgovor.

S druge strane, šef Izbornog štaba DS Radoslav Milojičić za Danas kaže da u zvaničnu kampanju demokrate i njihovi partneri kreću već u nedelju 13. marta i to iz Vranja, iako je DS, kako kaže, „uvek u kampanji“. Iako su i oni već uveliko u kampanji, u pokretu Dosta je bilo Saše Radulovića ističu za Danas da će najverovatnije i njihov zvaničan početak kampanje biti obeležen 13. marta kada će ujedno biti održana i druga godišnja skupština pokreta. Oni dodaju da će skupština biti „pokazatelj snage“ ovog pokreta.

Nedelju dana posle, tačnije na „Dan sreće“ kreće i kampanja koalicije DSS i Dveri. „Kampanja DSS i Dveri će početi prvog dana proleća, 20. marta, na Dan sreće. Ali naša kampanja već traje, samo je nižeg intenziteta“, navodi Sanda Rašković Ivić, predsednica DSS. Ona dodaje i da će ova koalicija imati dva šefa Izbornog štaba i da će to biti predsednici izvršnih odbora ove dve stranke.

Radikali zvanično u izbornu kampanju kreću, napominje za Danas funkcionerka te stranke Vjerica Radeta, 24. marta, velikim mitingom koji će se održati na Trgu Republike u Beogradu. „Miting će biti povodom godišnjice bombardovanja Srbije i izricanja drakonske kazne u Hagu Radovanu Karadžiću. Nakon toga svakodnevno ćemo imati skupove u svim okružnim odborima. Završnica kampanje će biti obeležena mitingom u Novom Sadu 20. aprila, a pretposlednji skup će biti u Nišu“, objašnjava Radeta, koja je, prema Statutu stranke, kao predsednica Izvršnog odbora SRS ujedno i šefica Izbornog štaba. Predsednica IO SRS Vjerica Radeta kaže za Danas da još nisu usvojili izbornu listu sa kojom će nastupiti na izborima, ali da se uveliko radi na tome.

I lider Levice Srbije Borislav Stefanović za naš list navodi da je kampanja ovog pokreta odavno počela, a da će šef njihovog Izbornog štaba biti Ivan Jovanović.

Izvor: Danas http://www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here