Home Izbori DSS: Vučić je uzjahao narod i kreće ka zalazećem suncu

DSS: Vučić je uzjahao narod i kreće ka zalazećem suncu

76
0

Mi smo u stalnom vanrednom stanju, u diktaturi, na ivici da se pretvorimo u jednopartijski sistem, ocenila je u intervju za NIN predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić i ukazala da je dovedena u situaciju da „pred presvučenim radikalima“ brani sve ono što je Vojislav Koštunica uradio u svojoj vladi.

Rašković Ivić je istakla da izborni uslovi nikada nisu bili gori, da medijske neslobode i tolika količina neiskrenosti, spremnosti za krađu i manipulaciju svake vrste nije postojalo ni devedesetih, „u ono najgore Miloševićevo vreme“.

Pre nego smo počeli kampanju bili smo na osam odsto, nadamo se da ćemo poboljšati taj rezultat, rekla je ona i dodala da su DSS i Dveri sveža snaga koja ima sasvim drugačiju politiku od one što se nalazi na političkom tržištu Srbije.

Ona je rekla da su se DSS i Dveri usaglasili oko „ne u EU“, „ne u NATO“, „ne Briselskom sporazumu“, „da očuvanju Ustava“ i „da oslanjanju na Rusiju“.

Rašković Ivić je rekla da je sadašnjost u režiji Srpske napredne stranke toliko mučna, a da „put u budućnost izgleda tako što je (Aleksandar) Vučić sa društvom uzjahao narod i kreće na Zapad ka zalazećem suncu“.

To što naš predsednik Vlade radi svojim podređenima, uključujući i ministre, to je užas. Što radi celom narodu, to je užas, on nas gazi kao pedale. Ali, pred onima koji su iznad, Angelom Merkel, Mekejnom ili Bajdenom, e tu biciklista drži glavu i ramena povijeno. To je sindrom bicikliste, rekla je Rašković Ivić.

Upitana da li bi bila sreća da ih javno podrži bivši lider stranke Vojislav Koštunica, Rašković Ivić je istakla da je Koštunica imao više puta priliku da to učini.

Svakako bih volela da on bude prisutan u političkom životu Srbije, da se izjasni oko nekih aktuelnih stvari kao što su NATO i SOFA sporazum, ali i nekih prošlih koje su ostale kontroverzne kao privatizacije, Hag, puštanje Fljore Brovine, rekla je ona.

Mislim da bi bilo dobro da on progovori u ovom trenutku, ponovila je Rašković Ivić i naglasila da njoj nije potreban Vojislav Koštunica kao advokat, već je zemlji potrebno da se on oglasi kao istorijska ličnost koja je igrala jednu važnu ulogu u prvoj deceniji 21. veka.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here