Home Beograd Izborna uvertira – okršaj DSS-Dveri i SNS-PS

Izborna uvertira – okršaj DSS-Dveri i SNS-PS

182
0
Skupština RS - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Oštra stranačka retorika, prvi vesnik izbora, već je na sceni, iako izbori još nisu nu raspisani.

U rat saopštenjima između koalicije DSS – Dveri i Pokreta socijalista uključila se i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

Stranački obračun saopštenjima pokrenulo je saopštenje u kome se preporučuje psihijatrijsko lečenje a potpisala ga je predsednica DSS-a.

„Nastupi lidera Pokreta socijalista Aleksandra Vulina protiv mene lično i DSS-a toliko prepuni laži i mržnje da se pitam da li da ga tužim ili da mu preporučim da se podvrgne psihijatrijskom lečenju. Licemerno je da Vulin svakodnevno pominje moju bundu, a da mu ne smetaju naprednjački kadrovi sa kupljenim diplomama koji se bahate u džipovima. Nisam bila ambasador u Vatikanu, već u Italiji. Za vas imam još jednu rečenicu – sram vas bilo“, poručila je Sanda Rašković Ivić.

Ubrzo je stigao odgovor Pokreta socijalista.

„Koaliciju DSS-Dveri vodi kampanju mržnje, a Sanda Rašković je ‘poglavarka’ koalicije, koja je iz vatikanske udobnosti za veliku ambasadorsku platu od 5.000 evra podržavala svaki sporazum sa NATO. DSS i Dveri kao i uvek kada ne znaju šta da kažu, posegnu za suštinom svog programa – za mržnjom i uvredama. Ušuškani u skupu bundu, puste zamenika Sande Raškovičć Ivić, Boška Obradovića da pokuša da sakrije sve što je mogla, a nije uradila Sanda Rašković Ivić“, navode iz PS.

I potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović kaže da antievropska politika koju zastupa predsednica DSS Sanda Rašković Ivić vodi Srbiju u izolaciju

„Probajte da zamislite da je Sanda Rašković Ivić premijerka Srbije. „Zar to nije izolacija Srbije“, Zamislite premijerku Srbije Sandu Rašković Ivić koja kaže da je u ekonomskom interesu Srbije da bude protiv EU u trenutku kada Srbija više od 60 odsto svega što proizvodi prodaje na tržištu EU i kada najviše stranih investicija dolazi iz Evrope“ Srbija je već jednom videla rezultate antievropske i avanturističke politike DSS“, kaže ministarka Mihajlović.

Ubrzo se oglasio Boško Obradović iz Dveri, ironičnim komentarom rezultata Srpske napredne stranke.

„Ne može se reći da SNS nema rezultate: smanjenje plata i penzija, protivustavni Briselski sporazum, Sporazum na NATO, poskupljenje cene struje, zaduživanje za oko 9 milijardi evra, nastavak partijskog zapošljavanja.. Jedina istinska opozicija ovoj vlasti nalazi se u redovima koalicije DVERI-DSS. Zato su Zorana Mihajlović i Aleksandar Vulin tako nervozni i aktivirani da napadnu ovu koaliciju“, navodi Obradović.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here