Home Izbori Formirana predizborna koalicija Građani i građanke Srbije

Formirana predizborna koalicija Građani i građanke Srbije

77
0

Nova predizborna koalicija – Građani i građanke Srbije svečano je formirana u Beogradu potpisivanjem koalicionog sporazuma, čiji su članovi naglasili da je prošlo vreme podela i da, uz uvažavanje različitosti, treba da se gradi uspešno društvo građana i građanki Srbije.

Sporazum su potpisali predstavnici Romske partije, Bunjevci građani Srbije, Vojvođanske udruge Hrvata, Centra za ljudska prava i nacionale manjine, Vojvođanske asocijacije malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, Zajednice udruženja žrtava Drugog svetskog rata Srbije.

Dovešćemo investicije, omogućiti naplatu ratne štete, zaposlićemo ljude, ne samo u Srbiji već i u Evropi, ona ima potrebe za našim zanatlijama i stručnjacima, ali mi u Srbiji moramo da zadržimo najbolje od najboljih, rekao je lider koalicije i predsednik Romske partije Srđan Šajn, saopštila je ta koalicija.

Romi, Bunjevci, Hrvati su ravnopravni građani ove zemlje te smatramo da se kroz borbu za prava manjinskih etničkih zajednica ustvari indirektno borimo i za prava svih građana i građanki ove zemlje, rekao je predsednik partije Bunejvci građani Srbije Stevan Rainović.

Predsednik Vojvođanske udruge Hrvata Danijel Kovačević istakao je da je koalicijom Građani i građanke Srbije prvi put postignuta politička saradnja hrvatske i bunjevačke nacionalne manjine.

To je dokaz da se uprkos netrpeljivosti iz prošlosti može sarađivati na boljoj budućnosti Srbije, kao u sloganu kolacije – Zajedno možemo, rekao je Kovačević, navodi se u saopštenju.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here