Home Izbori Glasanje za predsednika na redovnoj sednici

Glasanje za predsednika na redovnoj sednici

185
0
Kosovski izbori - Srbija izbori
Foto: www.novosti.rs

Priština, Beograd – Kosovski parlament verovatno će u petak na redovnoj, a ne na vanrednoj sednici glasati za novog predsednika Kosova, kažu za Danas nezvanično diplomatski izvori u Prištini. Podsetimo, prištinski mediji preneli su ranije da je Demokratska partija Kosova, koju predvodi šef kosovske diplomatije i zamenik premijera Hašim Tači, uspela da sakupi potpise za zasedanje parlamentarne sednice na kojoj se očekuje da će većina poslanika podržati izbor Tačija za naslednika Atifete Jahjage na predsedničkoj funkciji.

S druge strane, opozicija u Prištini i dalje protestuje i kako bi sprečila glasanje za predsednika. Pristalice opozicionih stranaka su provele noć između utorka i srede u šatorima ispred zgrada Vlade i Skupštine zahtevajući da aktuelna vlast podnese ostavku. Kako tvrde opozicione stranke, šatori će biti postavljeni „sve do obaranja Vlade“.
Kosovski mediji tvrde da Srpska lista planira da prilikom izbora za predsednika predstavi svog kandidata, iako su svesni da bi bilo nerealno da on postane novi predsednik Kosova. U tom kontekstu, prenosi se izjava Nenada Rašića, poslanika Srpske liste i lidera Progresivno-demokratske stranke, da je to „adekvatna ideja“ kako bi se javnom mnjenju stavilo da znanja da u dogledno vreme na vodeće pozicije na Kosovu može da dođe i Srbin. Kako navode portali u Prištini, „Srpska za sad nema konkretnog kandidata“.

Izvor: Danas http://www.danas.rs/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here