Home Izbori SNS traži demokratske uslove za izbore

SNS traži demokratske uslove za izbore

139
0
SNS Gornji Milanovac - Srbija izbori
Foto: www.nspm.rs

Opštinski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Gornjem Milanovcu uputio je danas apel lokalnoj vlasti da omogući demokratske uslove za predstojeće izbore u rudničko-takovskom kraju.

SNS smatra da sastav Opštinske izborne komisije nije proporcionalan broju svih odborničkih grupa, pri čemu Socijalistička partija Srbije (SPS) ima više od polovine, što je suprotno zakonu.

Lokalnu vlast u Gornjem Milanovcu čine SPS i SNS, a naprednjaci optužuju predsednika opštine Milisava Mirkovića (SPS) da nije uputio zahtev predsednici Skupštine opštine Jadranki Dostanić (SNS) da se to promeni.

Oni zahtevaju formiranje nove komisije i tvrde da je na izborima 2012. godine prekrajana izborna volja građana, kada su pogrešno preračunati glasovi i sumnjaju da se isto sada sprema.

SNS javno upozorava predsednika opštine „da će na sve demokratske načine osujetiti njegovu nameru“.

Predsednik opštine za agenciju Beta je izjavio da je komisija formirana pre dve godine i da u njoj nema predstavnika SNS, a da za to ne snosi nikakvu odgovornost.

„SNS je za svoga člana predložila Miluna Dostanića, supruga predsednice Jadranke Dostanić protiv koje se zbog ovoga vodio postupak pred Agencijom za borbu protiv korupcije“, rekao je Mirković.

On je objasnio da je SNS nekoliko puta pozivana da dostavi novi predlog i, posle dve godine, učinili su to tek protekle sedmice.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here