Home Beograd Boris Tadić: Regionalizacija je pretpostavka razvoja zemlje

Boris Tadić: Regionalizacija je pretpostavka razvoja zemlje

189
0
Boris Tadić - Srbija izbori
Foto: sds-org.rs

Na konferenciji za novinare održanoj danas u sedištu Socijaldemokratske stranke u Beogradu potpisan je sporazum između SDS-a I kragujevačkog Pokreta za naš narod

Beograd – Aleksandar Senić I Nebojša Zdravković potpisali su danas Sporazum o saradnji I zajedničkom nastupu u izbornom I postizbornom procesu u gradu Kragujevcu. Sporazumom se podrazumeva regionalna saradnja između Socijaldemokratske stranke I kragujevačkog Pokreta za naš grad, a kako Tadić navodi dokument obuhvata i koalicionu saradnju na lokalnom I republičkom nivou.

,, Sporazum koji je danas SDS potpisala sa Pokretom za naš grad je još samo jedan korak u ostvarivanju naših ciljeva, a to je formiranje snažnog proevropski orijentisanog bloka’’, izjavio je Aleksandar Senić, zamenik šefa poslaničke grupe Socijaldemokratske stranke, dodajući da je SDS otvoren za sve nove koalicione partnere I da očekuje formiranje što jačeg opozicionog bloka u Kragujevcu.

Kako Senić navodi, Socijaldemokratska stranka u Kragujevcu je još pre šest meseci uputila poziv svim građanskim opcijama, udruženjima građana I istaknutim pojedincima, a do sada je ova stranka potpisala 3 sporazuma – sa Zelenom strankom Srbije, udruženjem Nova snaga I sa Pokretom za naš grad.

Nebojša Zdravković, predsednik Pokreta za naš grad, rekao je da je potpisivanje sporazuma sa Tadićem bio logičan splet događaja, navodeći da smatra da bez Tadića Kragujevac ne bi dobio priznanje ,,Grad budućnosti’’.

Zahvalivši se Nebojši Zdravkoviću I Aleksandru Seniću na potpisanom sporazumu o regionalnoj saradnji, predsednik Socijaldemokratske stranke, Boris Tadić, izjavio je da su regionalizacija I decentralizacija pretpostavka razvoja zemlje i da se kroz takav politički proces može sarađivati sa evropskim institucijama. Tadić podseća da je sličan sporazum napravljen I sa Pokretom Zapadne Srbije u Šapcu.

Izvor: Srbija izbori

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here