Home Izbori Penzioneri: PUPS je interesna grupa, ne štite naša prava

Penzioneri: PUPS je interesna grupa, ne štite naša prava

87
0
_T5U3736
Foto: Darko Ćirkov

Sindikat penzionera Srbije saopštio je danas da PUPS nije stranka penzionera već interesna grupa, da je potpuno svejedno sa kim će ići na izbore i dodaju da je premijer Aleksandar Vučić izneverio penzionere.

“Čudno je što PUPS kao razlog moguće koalicije sa SNS navodi da Aleksandar Vučić štiti prava penzionera, namerno zaboravljajući da je taj isti Vučić 10. marta 2014. u hali ‘Pinki’ u Zemunu vrlo jasno obećao penzionerima (kao što je nekada to učinio i Vojislav Šešelj) da se penzije neće smanjivati, da bi samo nekoliko meseci posle toga obavio ‘zakonsku’ pljačku penzionera”, navedeno je usaopštenju ove organizacije penzionera.

Dodaju da je, ulagujući se Vučiću, Krkobabić, a da nije ni trepnuo, rekao da je za SNS na prošlim izborima glasalo 1,7 miliona penzionera: to je četvrtina populacije ove zemlje, koja je svesno i odgovorno stala u zaštitu jednog koncepta.

PUPS podržao manje penzije pa strahuje od izbornog rezultata

“Iza ovih reči samo se naslućuju pravi razlozi za novu koaliciju. PUPS je podržao smanjenje penzija i danas sa pravom strahuje od budućeg izbornog rezultata. Da nije tako izašao bi na izbore samostalno i ne bi se parazitski šlepao uz ovu ili onu stranku. Korumpiranoj vrhuški PUPS jasno je da za njih više niko ne bi glasao”, ističe se u saopštenju.

“Apsolutno je tačna izjava ministra Vulina da je PUPS prepoznao svoju budućnost tamo gde je SNS, ako je pod pojmom PUPS podrazumevao kliku koja se odavno otuđila od interesa penzionera i njihovih problema”, ističu u sindikatu.

Dodaju da je ovaj prelazak potpuno logičan kada se imaju u vidu lični interesi Krkobabića i grupe oko njega. “Nisu oni došli kod gospodara Vučića zbog većeg broja poslaničkih mesta, jer će dobiti manje nego što im je nudio SPS, nego zbog Krkobabićeve direktorske funkcije u Pošti Srbije i funkcije njegovog sina na mestu potpredsednika Privredne komore”.

PUPS nije stranka penzionera, niti je to ikada bio, to je interesna grupa koja sa penzionerskom populacijom nema nikakve veze, a kojoj je najvažniji cilj učešće u upravnim odborima.

U saopštenju se navodi I da je za građane Srbije, kao i penzionere Srbije, potpuno nebitno koliko će PUPS imati poslanika u novoj Skupštini. “Do sada ih je imao 12 i svih 12 je otćutalo čitav mandat, a za to su dobijali po 100 hiljada mesečno, plus penziju”.

“Po našem mišljenju, odlaskom ovog političkog patuljka, SPS ne gubi ništa, naprotiv, kurtalisali su se teškog kamena oko vrata, ali ni SNS ne dobija ništa. Naprotiv”. dodaju u saopštenju.

Oni navode i da su svi koji su do sada bili u vladajućoj koaliciji naneli štetu penzionerima Srbije i potpuno je nevažno da li su u jednoj ili drugoj koaliciji na vlasti.

“Šta građani, umorni od stvarnosti i penzioneri bez dovoljno novca, misle o njima, ali i o PUPS pokazaće se na izborima! Najjače oružje penzionera Srbije biće njihov glas i njihova olovka”, zaključeno je u saopštenju Izvršnog odbora udruženja sindikata penzionera Srbije.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here