Home Izbori NEPRISTOJNA PONUDA Živković hoće čak tri mandata na listi DS

NEPRISTOJNA PONUDA Živković hoće čak tri mandata na listi DS

80
0
zoran_zivkovic_srbijaizbori_7
Foto: Srbija izbori / Dušan Jauković

Zoran Živković, predsednik Nove stranke, tražio je čak tri poslanička mandata, i to u prvih 20 mesta na listi Demokratske stranke.

Međutim, kako „Blic“ saznaje, na sastanku koji je održan pre dva dana demokrate su Novoj ponudile jedno poslaničko mesto među prvih 20 na listi.

– Živković je odmah reagovao i rekao da to njima nije dovoljno. Tražio je makar tri – navodi sagovornik našeg lista koji je bio na sastanku.

Taj predlog, međutim, predsednik DS Bojan Pajtić je odbio i rekao da najviše što DS može da ponudi Novoj stranci jeste da dobije dva mesta, ali bi u tom slučaju jedan od kandidata morala da bude žena. Živković se usprotivio i tom predlogu.

– Rekao je da mu je žao, da će još razmisliti, ali da će najverovatnije ako se nešto ne promeni odlučiti da NS ide samostalno na izbore, iako su svesni da ne mogu da pređu cenzus – priča naš sagovornik.

Demokrate, po rečima našeg sagovornika, ne žele Živkoviću da daju više da ne bi došli u situaciju da, u slučaju mogućih nesuglasica, Nova formira svoj poslanički klub i u parlamentu nastupa bez dogovaranja sa DS i drugima iz koalicije. Inače, u DS očekuju da će koalicija koju predvode osvojiti najmanje 20 mesta, pa je zato velika navala na vrh liste.

Ukoliko Živković i NS ostanu pri svojoj odluci, to će značiti da je pukla jedna od najizvesnijih predizbornih koalicija, pre nego što je i formirana.

Pajtić i rukovodstvo demokrata su pre Živkovića razgovarali na istu temu sa liderima Zajedno za Srbiju Dušanom Petrovićem i Zajedno za Šumadiju Veroljubom Stevanovićem, koji su prihvatili ponudu DS o broju poslaničkih mesta.

Izvor: www.blic.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here