Home Beograd Radulović: Mekejn je u Vučićevoj kampanji

Radulović: Mekejn je u Vučićevoj kampanji

130
0
Džon Mekejn - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Pokret „Dosta je bilo“ Saše Radulovića upitao je ko je platio posetu senatora Džona Mekejna Srbiji i dodao da se ta poseta koristi u predizbornoj kampanji.

„Poseta se koristi u predizbornoj kampanji Aleksandra Vučića, u kojoj se on predstavlja kao tobožnji prijatelj svetskih moćnika. Koliko je jasan njegov interes, toliko je nejasniji interes Srbije koja ne zna ko plaća ovu posetu, a još manje koji su njeni ekonomski i politički ciljevi u svemu ovome“, naveo je Radulović, a saopštio njegov pokret.

Kako je ocenio, tajni „Vučićevi dilovi svakako nisu u interesu demokratije, ali ni sve nejasnije spoljne politike“.

„Javnost do danas nije saznala ko je finansirao posetu legendarnog gradonačelnika Njujorka Rudolfa Djulijanija pred izbore 2012. godine, koja je bila svojevrsna priprema pljačkaškog projekta Beograd na vodi. Ne znamo ni danas čiji interesi stoje iza odluke američkih senatora da, na putu za Minhen, svrate u Beograd“, kazao je on.

Radulović je kazao da je za Sjedinjene Američke Države najvažnije da odavde pošalje važne poruke koje nemaju veze sa Srbijom, kao i jačanje medjunarodne pozicije „nezavisnog Kosova“.

„Od Vučića dobijaju da, zarad svog ličnog i partijskog interesa, zaboravi na interese Srbije. Američki zvaničnici su zarad svojih važnih interesa spremni da u ovom trenutku zažmure na urušavanje demokratije u Srbiji, kršenje ljudskih prava, urušavanje pravosudja, drastično smanjenje medijskih sloboda i povećanu korupciju“, dodao je Radulović.

On je naveo i da su naivna gradjana Srbije da strani zvaničnici vode računa o njihovim interesima.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here