Home Izbori SVM isključio 82 člana, uključujući gradonačelnika Subotice

SVM isključio 82 člana, uključujući gradonačelnika Subotice

204
0
SVM - Srbija izbori
Foto: N1/SVM

Savet Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) doneo je na sednici u Feketiću, odluku o konačnom isključenju 82 člana iz ove stanke, koji su istovremeno i članovi civilne organizacije Mađarski pokret, a među njima je i gradonačelnik Subotice Jene Maglai.

Članovi Saveta večeras nisu prihvatili ni žalbu 52 člana SVM na odluku o isključenju. Za isključenje je glasalo 43 članova Saveta, dok je dvoje bilo protiv.

Predstavnik SVM zadužen za proces isključivanja članova Karolj Pal je nakon sednice izjavio da će SVM i dalje podržavati Jenea Maglaija kao gradonačelnika Subotice, jer je interes SVM da se ovaj izborni ciklus „završi bez problema“.

„I dalje ćemo sarađivati sa Maglaijem u svim onim pitanjima koja se tiču interesa građana Subotice“, rekao je Pal

Maglai je povodom isključenja 82 člana iz SVM izjavio da je kriza unutar te stranke prisutna već neko vreme i da će isključenja stvoriti još dublje podele unutar mađarske zajednice, kao i među članovima SVM.

„Ovaj proces ide u veoma lošem pravcu. SVM je večeras uspeo da isključi i trećeg i četvrtog gradonačelnika Subotice koji su bili iz redova ove stranke“, rekao je Maglai, misleći na sebe i na Gezu Kučeru.

On je dodao da će u naredna dva meseca do izbora ovakvo stanje, i njegova saradnja sa pozicije gradonačelnika, uspeti da se održe i da nikome nije u interesu da bude problema.

„Ovaj period će se istrpeti zato što ne sme da ide na štetu građana Subotice. To je u svačijem interesu i to je razuman potez“, rekao je Maglai, koji je u stranci bio i član predsedništva i saveta.

Novinarima nije bilo dozvoljeno da prisustvuju samom sastanku u Domu kulture, a Karolj Pal im je u jednom momentu rekao „izlazite napolje“.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here