Home Izbori „SPS je bio protiv parlamentarnih izbora, ali…“

„SPS je bio protiv parlamentarnih izbora, ali…“

98

Potpredsednica SPS Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da Srbija na ove izbore izlazi spremno, da ciljeve koje smo sebi postavili ostvarujemo još energičnije.

„Izbori jesu trentno mali zastoji, ali se sa njima dobija nova energija“, rekla je Đukić-Dejanović u emisiji jagodinske televizije „Palma plus“.

Izbori će biti osveženje, izbarani ljudi, oni u koje narod ima najveće poverenje, sa novom energijom krenuće da realizuju ono što je započeto, ocenila je Đukić-Dejanović.

Započeta je jedna međunarodna stabilizacija, politička i ekonomska stabilizacija, okretanje prema boljem ekonomskom životu prosečnog čoveka, da živi od svoga rada i, naravno, jedna kompletana stabilnost, a to su ciljevi i SPS i naših koalicionih partnera, istakla je ona.

Ona je napomenula da je „SPS generalno bio protiv ovih parlamentarnih izbora, ali da je podržao stav premijera Aleksandra Vučića da se izbori raspišu jer je potreban četvorogodišnji period da bi se ciljevi realizovali“.

Govoreći o koaliciji SPS, PUPS, JS, Đukić-Dejanović je istakla da su ljudi „U SPS veoma ponosni što koalicija traje od 2008. godine i što je jedina u političkom životu Srbije koja traje i koja je opravdala svoje postojanje“.

„Naš stav u SPS je da pundimo našim koalicionim partnerima to zajedništvo i dalje. JS se opredelila da sa nama ide i u ove izbore, a predsednik SPS Ivica Dačić će ovih dana razgovarati o tome i sa predsednikom PUPS, gospodinom Jovanom Krkobabićem, kada ćemo imati odgovor i o učešću PUPS u koaliciji na ovim izborima“, rekla je ona.

„JS se sve više širi, grana i jača po celoj Srbiji, dobija popularnost, zahvaljaujući svom domaćinskom odnosu prema poljoprivrednicima, porodicama, dovođenju investitora, i takav partner nam mnogo znači.

Kada je reč o lokalu svaka sredina ima svoju situaciju i ocenjivaće sa kime će, ali će lokalno rukovodstvo biti uključeno oko ove koalicije. Sigurna sam, građani će dati pozitivnu oceni ovoj koaliciji“, ocenila je ona.

Đukić-Dejanović je smatra da je Vlada „izbalansirala odnos i prema Evropskoj uniji i Rusiji i Kini i SAD, i da za to „neizmeran doprinos ima lider SPS Dačić“.

Izvor: B92 http://www.b92.net