Home Izbori Šešelj: Nema koalicije sa DSS-om

Šešelj: Nema koalicije sa DSS-om

89
ssesselj-1-57ecc87694c16
Foto: Darko Ćirkov

BEOGRAD – Lider SRS Vojislav Šešelj izjavio je danas da je radikalima koalicija sa Demokratskom strankom Srbije apsolutno neprihvatljiva, kao i da smatra da je besmisleno praviti predizborne koalicije.

„Apsolutno ne postoji mogućnost za saradnju sa Sandom Rašković Ivić“, rekao je Šešelj na konferenciji za novinare, dodajući da su radikali za saradnju sa svim partijama nakon izbora koje su protiv ulaska Srbije u EU i za integraciju sa Rusijom.

Lider radikala je rekao i da smatra da je besmisleno praviti predizborne koalicije jer je to način da se izigra duh zakona.

„Zašto da pravimo predizborne koalicije – da bismo marginalne stranke veštački ubacili u parlament. Ako nismo sami u stanju da osvojim cenzus, onda nam nije mesto u skupštini“, rekao je Šešelj.

Šešelj je, objašnjavajući zašto ne može da sarađuje sa Rašković Ivić, rekao da je ona, gostujući na jednoj hrvatskoj televiziji, rekla da se u Srebrenici desio genocidan zločin.

„Onaj ko to kaže nema o čemu sa nama da razgovara. On je za nas politički mrtav“, rekao je Šešelj.

Navodeći da je Rašković Ivić rekla da su Hrvati po međunarodnom pravu mogli da reintegrišu Republiku Srpsku, on je rekao da svako ko smatra da su Hrvati imali pravo da okupiraju Republiku Srpsku Krajinu, za SRS je izdajnik srpskog naroda.

Izvor: RTV http://rtv.rs