Home Izbori Nedopustiv odnos Vulina prema osobama sa invaliditetom

Nedopustiv odnos Vulina prema osobama sa invaliditetom

224
0
SDS - Srbija izbori
Foto: pancevo.mojkraj.rs

Loš odnos prema socijalno ranjivim grupama i politikantsvo umesto odgovornosti, ministar Vulin još jednom je pokazao prilikom dodele finansijskih sredstava organizacijama za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom. Odlukom da ne podrži rad udruženja slepih i slabovidih Srbije „Beli štap“, koje postoji već 13 godina, ne samo da je onemogućio njihov rad, već je i uskratio podršku integraciji velikog broja osoba sa invaliditetom.

Obrazloženjem da udruženje nema ljudske i materijalne resurse za realizaciju projekata ministar Vulin potvrdio je površnost u zaključivanju, jer je udruženje „Beli štap“ u 2015. godini sprovodilo program „Pas vodič – najbolji prijatelj – kampanja“, koji je finansiran od strane Vulinovog ministarstva.

Socijaldemokratska stranka pita Vulina ovom prilkom, kako to da jedne godine udruženje „Beli štap“ poseduje, a druge ne poseduje ljudske i materijalne resurse po istim kriterijumima? I nije li odluka ministra Vulina da ne dodeli sredstva za rad inspirisana istinom koju on ne može da promeni, da se ovo udruženje javno pohvalilo putem svog sajta podrškom koju su imali od predsednika Borisa Tadića?

– Osobe sa invaliditetom jedna su od najranjivijih kategorija i njihov položaj znatno je otežan u uslovima narasle ekonomske krize. Ako imamo u vidu da su restriktivni zakoni posebno pogodili ovu kategoriju građana, da praktično više ne postoji njihova šansa za zapošljavanje, da se zbog nedostatka novca gase servisi podrške i tako im se uskraćuje mogućnost uključivanja u život zajednice, jedina šansa ovim ljudima za razumevanje njihovih potreba jesu njihova udruženja. A udruženja su neprofitna i nestranačka i zato nema nikakvog opravdanja za neodgovoran odnos prema onima koji nisu po političkom ukusu bilo kog ministra – izjavila je predsednica resornog saveta za rad i socijalna pitanja SDS Slavica Saveljić.

Izvor: SDS

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here