Home Izbori Analitičari: Smena Gašića bez većeg uticaja na biračko telo

Analitičari: Smena Gašića bez većeg uticaja na biračko telo

108
0

Politički analitičari ocenili su da večerašnja smena ministra odbrane Bratislava Gašića neće promeniti odnos snaga u biračkom telu i uticati na rezultat predstojećih vanrednih parlamentarnih izbora.

Analitičari Dejan Vuk Stanković i Đorđe Vukadinović ocenili su da razrešenje Gašića i današnja rasprava u parlamentu tim povodom neće biti ključni za opredeljenje birača.

Vukadinović je rekao da je biračko telo u toj meri polarizovano da će oni koji podržavaju premijera Aleksandra Vučića u svemu videti dobru odluku i odraz moralnosti i odgovornosti, a oni koji ga kritikuju sve tumačiti kao licemerje.

„Premijer Vučić ima veliki fundus svojih fanova koji će podržati sve što on izgovori, ali ima i pun bazen kritičara koji će sve osporavati“, kazao je Vukadinović.

Smena Gašića je već bila najavljena i očekivana i ona neće delovati šokantno i promeniti odnos biračkog tela, rekao je Dejan Vuk Stanković.

Stanković je ocenio da je Srpska napredna stranka uradila „dobru kontrolu štete“ nakon nepristojnosti koju je izrekao ministar Gašić i da neće biti „bure“ koja će uticati na izborne rezultate.

Vukadinović je rekao da je današnjom skupštinskom raspravom premijer uspeo da, ako ne baš poentira, onda da bar amortizuje štetu nanetu Gašićevim ispadom koji je u decembru rekao „volim novinarke koje lako kleknu“.

Poslanici vladajuće većine napustili su ranije danas sednicu parlamenta tvrdeći da ih je Šutanovac, bivši ministar odbrane, uvredio na Tviteru.

„Vučić o pristojnosti, Maja o poštenju, Marjan o kulturi… #realityskupština“, napisao je Šutanovac na Tviteru.

Vukadinović je rekao da ne zna da li je postupak vladajuće koalicije bio insceniran, ali da je u svakom slučaju od jedne predvidive skupštinske rasprave napravljen politički događaj.

„Ipak samo razrešenje pa ni današnja dešavanja u skupštini neće uticati na politički rejting“, kazao je Vukadinović.

Stanković je ocenio da će posle današnje skupštinske diskusije „teret dokazivanja“ biti i na drugoj strani – opoziciji, koja treba da objasni neke svoje izjave i konstatacije.

Stanković je rekao da očekuje da Gašić zbog mogućeg negativnog efekta neće biti „frontmen“ u izbornoj kampanji SNS-a, a da je na samoj stranci da odluči koju će on ulogu i funkciju imati.

„Bitna je poruka koja je poslata, a to je da neko ne može biti ministar nakon takve izjave“, kazao je Stanković.

Izvor: Blic http://www.blic.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here