Home Izbori Bosnić: Levica Srbije izlazi na izbore na sva tri nivoa

Bosnić: Levica Srbije izlazi na izbore na sva tri nivoa

141
0
Levica Srbije - Srbija izbori
Foto: http://www.subotica.com/

NOVI SAD – Predsednik Inicijativnog odbora Levice Srbije za Vojvodinu Stanko Bosnić izjavio je danas da će ta stranka izaći na predstojeće izbore na sva tri nivoa.

On je na konferenciji za novinare kazao da u ovom trenutku u Levici Srbije ne razmišljaju o koalicijama i da su spremni da samostalno izađu na izbore, mada će razgovarati sa svima.

Bosnić je istakao da Levica Srbije već neko vreme šalje nove poruke na javnoj sceni Srbije.

“Levica ima za cilj da pokaže novo lice politike i da politika ima drugačiji obrazac od sadašnjeg. Zastupaćemo interese gubitnika tranzicije, ne možemo više da trpimo da neoliberalni koncept satire sve u Srbiji“, rekao je Bosnić.

On je dodao da je do sada, na teritoriji Srbije, formirano više od 70 Inicijativnih odbora Levice Srbije među kojima su i Inicijativni odbor za Vojvodinu i Novi Sad.

Predsednik Inicijativnog odbora Levice Srbije za Novi Sad Dragan Maksimović rekao je da Levica izlazi sa novim programom i novom politikom, a da novu politiku, kako je kazao, “ne mogu da vode stari ljudi, već novi koji iza sebe nemaju teret datih, a ne ispunjenih obećanja“.

Po njegovim rečima, politika Levice Srbije okrenuta je čoveku, a ne interesnim grupama.

“Grad kojim bude upravljala srpska Levica biće odgovoran i strog u vođenju komunalne politike. Uvešćemo obavezan kvartalni izveštaj komunalnih preduzeća čime ćemo utvrđivati koje preduzeće loše posluje, a direktori preduzeća koja u dva kvartala budu negativno poslovala biće automatski smenjeni“, rekao je Maksimović.

On je naglasio da javna preduzeća moraju biti “očicćenja“ od stranačkih kadrova i da stranačko zapošljavanje mora biti krivično delo.

Izvor: RTV http://www.rtv.rs/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here