Home Saopštenja Srbija nije u mogućnosti da primi izbeglice sa Bliskog istoka!

Srbija nije u mogućnosti da primi izbeglice sa Bliskog istoka!

189
0
Konferencija za novinare - Srbija izbori
Foto: SRS

Srpska radikalna stranka se odlučno i energično suprotstavlja spremnosti Aleksandra Vučića da primi u Srbiju određenu kvotu izbeglica koje bi se trajno nastanile na teritoriji naše države. Smatramo da Srbija, budući da nije članica Evropske unije, nema apsolutno nikakvu obavezu da prihvata i ispunjava kvote koje se tiču izbeglica sa Bliskog istoka.

Izražavajući u ime Srbije spremnost da prihvati 10.000 izbeglica, premijer Vučić je zaboravio da država nije u finansijskoj mogućnosti da podnese priliv tolikog broja socijalno ugroženih lica. U Srbiji trenutno ima milion i po nezaposlenih, a hiljade izbeglica iz Republike Srpske Krajine i sa Kosova i Metohije ni posle dve decenije nisu dočekale pomoć države u rešavanju svojih stambenih i egzistencijalnih problema.

Govoreći na današnjoj konferenciji za novinare, prof. dr Vojislav Šešelj je istakao da donatorska konferencija posvećena Siriji koja se trenutno održava u Londonu ima antisirijski karakter, s obzirom na to da na njoj učestvuju predstavnici država koje ne priznaju legitimnu sirijsku vlast. Šešelj je izneo sumnju da bi prikupljeni novac mogao da bude zloupotrebljen i iskorišćen za finansiranje antisirijskih subverzivnih i ratnih delatnosti.

Izvor: Srpska radikalna stranka

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here