Home Beograd Janjić: Đilas može da poveća rejting DS

Janjić: Đilas može da poveća rejting DS

132
0

Potpredsednik NUNS-a Dragan Janjić rekao je da bi Dragan Đilas mogao da poveća rejting Demokratske stranke pred predstojeće izbore, ali ga vidi samo kao kandidata za gradonačelnika.

Komentarišući u Novom danu pisanje beogradske štampe da demokrate zovu nazad Đilasa, Janjić kaže da je on u sećanju Beograđana ostao kao dobar gradonačelnik.

„Za vreme njegovog mandata napravljena su dva mosta, obnovljeni bulevari. On je potpuno satanizovan u predizbornoj kampanji. Bilo je 26 naslovnih strana protiv Đilasa i njegovih navodnih lopovluka, koji nikada nisu dokazani, a on nije procesuiran za bilo koji od tih navoda“, podseća Janjić.

Prema njegovim rečima, predizborna kampanja je uveliko u jeku, bez obzira šta političke stranke o tome govorile.

„Kampanja je počela kada je Aleksandar Vučić rekao da će biti izbora. Stranke čim osete da dolazi kampanja angažuju sve svoje snage i sve što se govori i radi usmereno je ka izborima. Imaju ogromna očekivanja od kampanje i smatraju da je to najbolje što umeju da rade, zato u kampanju ulaze punim plućima“, rekao je Janjić.

On kaže da premijer Aleksandar Vučić ima stručnjaka iz inostranstva koji utiče na kampanju i dodaje da stranci imaju iskustvo u vođenju kampanja, od koje su napravili čitavu nauku.

„Možda ne razumeju političku situaciju i suštinu, ali zbog toga se i dešavaju promene. Kada suština realnosti i ono što se priča u kampanji postanu do te mere različiti da svi birači vide“, objašnjava Janjić.

Kao ključnu temu pred izbore izdvaja ekonomiju, ali napominje da će se kampanja svesti na stranačka prepucavanja, za koja kaže da sve više nerviraju birače.

„Što je više prepucavanja, to je više nesposonosti da se ponude rešenja i uradi nešto konkretno“, rekao je Janjić.

Potpredsednik NUNS-a smatra da izbori mogu da donesu preraspodelu snaga u parlamentu, što kao posledicu može imati da Srpska napredna stranka izgubi natpolovičnu većinu.

„Ovi izbori nisu raspisani samo protiv slabe opozicije, već mogu da donesu preraspodelu snaga unutar vladajućeg bloka, mada ništa dramatično. Veliki su izgledi da desnica, koja je sad van parlamenta, uđe u dve kolone, što će oštetiti SNS“, objašnjava Janjić.

Na izjavu Ivice Dačića da neće sarađivati sa opozicijom, Janjić kaže da je praksa pokazala da u Srbiji ne postoje nemoguće koalicije.

„SPS neće biti gubitnik jer SNS ne može da vodi oštru kampanjau protiv Dačića, jer bi to bila kampanja protiv dela sopstvenih birača“, dodaje Janjić.

Kada je u pitanju proevropska koalicija, Janjić kaže da je najverovatnije da će na izbore ići u dve koleno jer se, najverovatnije, vode kalkulacijama da birač koji bi glasao za Bojana Pajtića i Zorana Živkovića ne bi glasa za Borisa Tadića i Čedomira Jovanovića, i obrnuto.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here