Home Izbori Vučićevih „deset dana kampanje“ traje od januara do aprila

Vučićevih „deset dana kampanje“ traje od januara do aprila

123
0
Aleksandar Vuccich KZSS 13
Foto: Darko Ćirkov

U poslednjih 15 dana, odnosno otkad je premijer Aleksandar Vučić najavio izbore, svečano su otvoreni radovi na jednom mostu, potom završetak prve faze izgradnje železničke stanice Prokop, a juče je svečano obeleženo i probijanje jedne cevi tunela. Da li je sve to kampanja pre predizborne kampanje i ako nije, kako onda napraviti razliku?

Na dan kada je novinare služio ćevapima, još se dvoumio, tri dana kasnije, premijer je prelomio – ide se na izbore. Pri tom je najavio, što se njega tiče, čini se, najkraću kampanju u istoriji. “Izbornom kampanjom neću da se bavim duže od deset dana“, rekao je tada Vučić

U danima koji su usledili, premijer je, prema sopstvenim rečima, nastavio da radi ono što je i pre, ali to, tvrdi, nije kampanja.

Svim tim događajima prisustvovao je veliki broj obožavalaca premijera Vučića od kojih ga je, ponekad, štitilo i obezbeđenje.

U Vranju je u nedelju veliki broj ljudi, prema pisanju medija, ostao je ispred kapije fabrike Geoks, jer mesta za sve nije bilo. Jer, osim Vranjanaca, podrška premijeru stigla je tog dana, pisalo se, i iz Babušnice, Vlasotinca, Leskovca i Bujanovca.

Gordana Suša, novinarka i članica REM-a, ocenjuje da je Vučić “par ekselans majstor marketinga“.

“Svakog dana ispira mozak u multiplikovanom vidu na pet-šest televizija, toliko radio stanica i toliko pisanih medija“, kaže Suša.

Građani su u špaliru pozdravljali premijera i na mestu gde će početi izgradnja mosta u Ostružnici, a N1 je doživeo zvižduke kada se usudio da pita ko su svi ti ljudi i ko finansira njihov dolazak.

“Ti ljudi, za razliku od vas koji primate platu nisu dobili ništa da budu ovde, možda nekoga vole, možda nekoga ne vole, njihova stvar, ali vole Srbiju“, rekao je tada Vučić.

Ministarka građevine i infrastrukture Zorana Mihajlović priznaje da je ta ljubav ipak organizovana. “Ne postoji nijedno veće otvaranje ili zatvaranje nekih radova za koje građani nisu bili organizovani. To se ne odnosi samo na jučerašnji dan, nego možemo da nađemo i arhivske snimke od pre šest, sedam meseci“, kaže Mihajlović.

Na pitanje N1 zašto to rade, ministarka odgovara kontrapitanjem: “Zašto da ne?“ Ne, jer je to zloupotreba državnih institucija, kaže profesorka FPN Snježana Milivojević. Ponašanje vlasti, objašnjava, školski je primer državnog marketinga, a politički rukopis dobro prepoznatljiv.

“Očigledno je da bi premijer, po ugledu na jednog političara uz kog je rastao, bude iznad svih, iznad kampanje. Dakle, svi drugi se takmiče, i trče neku utakmicu u kojoj on ne učestvuje zato što je iznad toga“, ocenjuje Milivojević.

Zato ćemo Aleksandra Vučića, kao premijera, a ne lidera stranke, gledati još najmanje 1.000 puta jer toliko bolnica, škola i domova zdravlja planira da obiđe ove godine.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here