Home Izbori Zećirović (BDZ): Vlast da prestane sa ucjenjivanjem građana

Zećirović (BDZ): Vlast da prestane sa ucjenjivanjem građana

188
0
BDZ Sandžaka - Srbija izbori
Foto: Facebook

Novi Pazar – Na održanoj konferenciji u prostorijama stranke, glavna tema je bila zatvaranje fabrike tekstila u Bijelim Vodama. Ono što posebno ističu predstavnici BDZ Sandžaka je da lokalna samouprava zatvaranjem pogona , kako kažu, ucjenjuje radnike i građane Sandžaka za predstojeće izbore.

„Da li to oni hoće da Novi Pazar i ovu regiju dovedu na prosjački štap zatvaranjem postojećih radnih mjesta koje smo jedva dočekali, samim tim smanje masu novca koja će biti prilivana u državni budžet i time dovesti Novi Pazar i građane da traže drugi način finansiranja, a to su ili nekakve pozajmice, što zavisi od volje Beograda“ kaže predsjednik IO BDZ Sandžaka Edin Zećirović

Predsjednik IO BDZ Sandžaka upućuje poruku građanima da se njihova prava moraju poštovati bez obzira ko je na vlasti.

„Imate pravo na asfalt i na dostojanstven život čovjeka u 21. vijeku, sa svim onim infrastrukturama koje je dužna lokalna vlast da uradi bez obzira ko nju obnašao. Nemojte podpadati ni pod kojim ucjenama i uticajima bez obzira da li vam prijetnje i ucjene upućuje predsjednik opštine, njegov zamjenik . Mi ćemo se boriti da se vaša konačno ostvare.“ ističe Zećirović.

Zakon nacrta o finansiranju lokalnih samouprava je takođe bio tema konferencije. Međutim iz BDZ Sandžaka ističu da ove dvije teme iako na prvi pogled nemaju ništa zajedničko na kraju se ispostavlja da ih ipak nešto vezuje.

„Najveći broj tih finansija će se slivati u budžet grada, preko republičkih organa, tako što će postojati radna mjesta i time samodoprinos koji se uliva u republički budžet biva vraćen lokalnoj samoupravi koko bi ona raspolagala dalje.“

Ali se ipak zatvaranjem postojećih radnih mjesta smanjuje mogućnost usvajanja ovog zakona, kao što je i sada slučaj, kažu iz BDZ Sandžaka.

Na pitanje novinara o sklapanju koalicije sa SDA starnkom kažu da konkretnih razgovora nije bilo ali da je BDZ Sandžaka na raspolaganju svim političkim faktorima kako bi zajedničkim snagama sredili političku situaciju.

BDZ sandžaka: LOKALNA SAMOUPRAVA DA PRESTANE UCENJIVATI GRAĐANE NOVOG PAZARA

Izvor: Sandžak Press http://sandzakpress.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here