Home Izbori Ješić: Glavna tema za DS kako da se ne pokradu izbori

Ješić: Glavna tema za DS kako da se ne pokradu izbori

117
0

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Goran Ješić izjavio je u ponedeljak da je rano za donošenje odluke o formiranju predizbornih koalicija za parlamentarne izbore, jer izbori nisu raspisani i ne zna se da li će uopšte biti raspisani.

„Zanimljivo je da je glavna tema s kim će Demokratska stranka na izbore, a ne šta ova vlada radi. I to u trenutku kad izbori nisu ni raspisani, i kad ne znamo da li će uopšte biti raspisani“, rekao je Ješić za Radio-televiziju Vojvodine.

Dodao je da će se DS o koalicijama izjasniti ako se izbori raspišu i najavio da će se za desetak dana, nastaviti razgovori i s Liberalno demokratskom partijom i sa Socijaldemokratskom strankom.

Ješić je ocenio da s vladajućom Srpskom naprednom strankom (SNS) nije moguće pričati o fer izbornoj utakmici, „jer su oni devastirali naše društvo“.

„Nama je trenutno glavna tema kako da se ne pokradu izbori, jer je bilo i krađa i neviđenog nasilja na poslednjim izborima u Vrbasu, Srbobranu, Zrenjaninu, Odžacima, pa nedavno u prekrajanju vlasti u Beloj Crkvi… Na izborima u Medveđi glasači su dovoženi autobusima sa Kosova…“, kazao je Ješić.

Dodao je da je njegov lični stav da DS treba da ide sam na izbore, sa svojim manjim partnerima – sindikatima i pokretima koji su sa njima bili i protekle četiri godine.

On je apelovao na građane da ne apstiniraju i da izađu na izbore. „Apelujemo na ljude da razmisle o tome kako žive, iz bilo kog da su sloja društva. Niko se ne oseća dobro u ovoj zemlji posle četiri godine ‘uspešnih reformi’, sem njegovog brata i novostvorene elite“, rekao je Ješić.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here