Home Izbori SDS: Nije tema ko je lider već kako srušiti Vučićevu vlast

SDS: Nije tema ko je lider već kako srušiti Vučićevu vlast

113
0
Boris Tadich Predsednik Srbije - intervju 1
Foto: Darko Ćirkov

Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića saopštila je da je za tu stranku jedina tema stvaranje što snažnije opozicije koja bi mogla da smeni vlast, a ne ko će biti na čelu „te kolone“ i kako će se mandati rasporediti.

SDS upozorava da se poslednjih dana u medijima pojavljuju neistinite informacije o navodnim uslovima za dogovor o ujedinjenju opozicije i da plasiranje takvih neistina koristi samo vlasti.

„Apsolutna je neistina da je tema razgovora bila ko bi bio vođa ujedinjene opozicije, kao i to da je SDS postavila zahtev da dobije 60 posto mandata“, naveo je SDS.

SDS navodi da u ovoj fazi razgovora raspodela mandata ili mesto lidera opozicije za stranku nije tema, jer je besmisleno razgovarati o tome ko bi bio na čelu kolone kada se ne zna ni koliko kolona će biti.

Stranka Borisa Tadića navodi da je u razgovore ušla bez ikakvih preduslova i potpuno otvoreni da sasluša drugu stranu.

SDS na kraju saopštenjea poziva i Demokratsku stranku da se javno izjasni da li je SDS postavljala uslove oko broja mandata i da li je funkcija vođe opozicije bila tema ili uslov i da se time konačno ogolim uloga prorežimskih medija.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here