Home Izbori Pastor: Žele da me satanizuju i fizički unište

Pastor: Žele da me satanizuju i fizički unište

144
0
Ištvan Pastor - Srbija izbori
Foto: B92, Tanjug arhiva

Novi Sad — Predsednik SVM Ištvan Pastor izjavio je da se u proteklim mesecima protiv njega vodi kampanja koja ima za cilj njegovu „satanizaciju i fizičko uništenje“.

Na pitanje da prokomentariše najavu predstavnika nevladine organizacije Mađarski pokret, koji su ujedno i članovi SVM-a a protiv kojih je ta stranka pokrenula disciplinski postupak, da će sada oni protiv njega pokrenuti disciplinski postupak za isključenje iz SVM-a, Pastor je za novosadski Dnevnik rekao da misli da je to potez „iz revolta i gneva“.

„Mislim da je to potez iz revolta i gneva kao i svi ovi u proteklim nedeljama i mesecima koji su bili upereni, ako hoćete do kraja da budem iskren, na satanizaciju i fizičko uništavanje mene kao pojedinca. Ali pošto sam dosta istreniran u ovim sportovima koji se zovu politika, mislim da ću i sa ovim da se ishrvem“, kazao je Pastor.

On je rekao da je „načelno zadovoljan koalicionom saradnjom između SVM-a i Srpske napredne stranke (SNS) na republičkom nivou.

„Ta saradnja se zasniva na međusobnom poštovanju, uvažavanju i otvorenosti. U tom smislu mogu samo pozitivne i pohvalne reči da izgovorim. To ne znači da je svaka naša ideja bila prihvaćena, ali znači da smo oko tih pitanja vodili razgovore i da su mnoga naša zalaganja ušla ili kroz amandmansku korekciju, ili na bilo koji način u zakone koji su usvajani“, naveo je Pastor.

On je ocenio je da je SVM u saradnji sa SNS-om prešao „neke rubikone, koji su bili nezamislivi“.

„Tako da nemamo mi tu čega da se stidimo. I reči nekih sadašnjih opozicionih lidera da ne razumeju SVM zašto je u koaliciji sa SNS doživljavam kao legitimno mišljenje opozicionog lidera, ali neka se prepusti nama da mi to ocenjujemo. A mi to sada tako cenimo“, kazao je Pastor.

Ponovio je da se kao predsednik Skupštine Vojvodine zalaže da se lokalni, pokrajinski i vanredni republički izbori održe istoga dana.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here