Home Izbori Veljko Krstonošić kandidat DS za gradonačelnika Novog Sada

Veljko Krstonošić kandidat DS za gradonačelnika Novog Sada

145
0
DS - Novi Sad - Srbija izbori
Foto: N1/DS

Demokratska stranka u Novom Sadu počela je danas predizbornu kampanju za predstojeće lokalne izbore predstavljanjem predizbornog programa za Novi Sad. Predsednik Gradskog odbora DS, Veljko Krstonošić, kandidat je za gradonačelnika.

Krstonošić je rekao da je početak kampanje za lokalne izbore u Novom Sadu zapravo, „početak teškog puta na koji polazi Demokratska stranka u Novom Sadu“.

„Put jeste težak, ali će utoliko biti veće i naše zadovoljstvo kada stignemo do cilja. Naš cilj jeste da od našeg Novog Sada ponovo stvorimo dobro mesto za život. A da Novi Sad danas nije dovoljno dobro mesto za život to svi vidimo i osećamo“, rekao je Krstonošić.

On je rekao da je u izradi predizbornog program DS učestvovalo više od 300 ljudi, među kojima nekoliko desetina doktora nauka, profesora univerziteta i stručnjaka u različitim oblastima, a da je program koncipiran tako da odgovori na šest ključnih pitanja budućeg oporavka i razvoja Novog Sada.

Kako je rekao, ta pitanja su: Kako očuvati prepoznatljivi identitet Novog Sada koji se evidentno kruni i nestaje pred našim očima, kako opravdati kandidaturu grada za evropsku prestonicu kulture, kako podići kvalitet života, unaprediti solidarnost i podstaći ravnopravnu uključenost svih građana u zajednicu…

Krstonošić je istakao da je DS spremna da razgovara sa strankama, organizacijama i pojedincima u Novom Sadu s kojim deli iste vrednosti i s kojim, kako je rekao, „može postići sporazum o zajedničkom političkom delovanju“.

„Razgovarati i sarađivati možemo s onima koji su spremni da poštuju i sprovode naša programska opredeljenja, koji neće ni pre ni posle izbora ulaziti u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom i njenim satelitima, koji ne kupuju glasove na izborima i koji ne sarađuju s onima koju kupuju glasove“, rekao je Krstonošić.

Izbvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here