Home Izbori Vranjski odbor LDP-a prešao u Levicu Srbije

Vranjski odbor LDP-a prešao u Levicu Srbije

173
0
LDP - Srbija izbori
Foto: N1/logo

Gradski odbor Liberalno demokratske partije u Vranju jednoglasno je odlučio da istupi iz članstva stranke i pređe u Levicu Srbije, zbog neslaganja da se na izbore izađe u koaliciji sa Socijaldemokratskom strankom Borisa Tadića.

Kako je agenciji Beta rekao član Gradskog odbora LDP u Vranju Nemanja Nuhijević, konkretan povod za kolektivno istupanje gradskog odbora iz LDP bila je odluka vrha stranke da se na predstojećim parlamentarnim izborima izađe u “neprirodnoj koaliciji” sa Tadićevom strankom.

„Kompletan Gradski odbor LDP u Vranju doneo je odluku o izlasku iz te stranke i učlanjenju u Levicu Srbije, koju predvodi Borko Stefanović. Prethodno smo obavestili centralu stranke da se već duže vreme ne slažemo sa politikom koju vode i da mislimo da su drugi potezi potrebni da bi se poboljšalo stanje stvari i u državi i na lokalu“, kazao je Nuhijević.

On je rekao i da je do odluke o kolektivnom istupanju iz LDP u Vranju dovelo insistiranje centrale stranke da se po svaku cenu na predstojećim parlamentarnim izborima „preslika neprirodna koalicija sa Borisom Tadićem u svim gradovima i opštinama, iako za takvu odluku nisu dobili podršku nijednog odbora u Srbiji“.

U Vranju je LDP poslednje dve godine učestvovao u lokalnoj vlasti zajedno sa Socijalističkom partijom Srbije i Demokratskom strankom a najverovatnije je da će isti odbornici ostati u vladajućoj većini, samo kao predstavnici Levice Srbije.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here