Home Izbori Pajtić: Učiniti sve da što više građana izađe na izbore

Pajtić: Učiniti sve da što više građana izađe na izbore

148
0
Bojan Pajtić - Srbija izbori
Foto: N1/bojan pajtić

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da će proevropska opozicija učiniti sve da na izbore izađe dve trećine građana Srbije.

„Aleksandar Vučić postigao je rezultat i dobio skupštinsku većinu zahvaljujući tome što je ogroman broj nezadovoljnih građana Srbije apstinirao, zato ćemo učiniti sve da na izbore izađe dve trećine građana Srbije“, kazao je Pajtić novinarima u DS-u, nakon sednice vlade u senci.

On je upitan o načinu izlaska na izbore, kazao da se proevropska opozicija dogovorila oko kontrole izbora i da „sadašnji režim mora da ode“, a da izlazak na izbore na zajedničkoj ili odvojenim listama zavisi od toga šta će doneti veći broj glasova.

Funkcioner DS-a i ministar privrede vlade u senci Ivan Stefanović ponovio je da je ugovor sa Er Srbijom veoma štetan za Srbiju i da je država u to uložila 660 miliona dolara i to 360 miliona u gubitke nekadašnjeg JAT-a, 80 miliona u direktnim ili indirektnim subvencijama, pravima koje polaže i imovini.

Stefanović je kazao i da je za taj novac moglo da bude izgrađeno 1.000 vrtića ili 500 škola.

On je dodao da je u 2014. godini Er Srbija ostvarila gubitak od 68 miliona dolara, a da je taj gubitak pokrila Vlada Srbije transferom 71 miliona na račun te kompanije.

Stefanović je dodao da Er Srbija ne posluje dobro ni pored rekordnog pada cene nafte i kerozina i da je potencijalno čudno i to što Vlada novac od aerodromskih taksi sa računa aerodroma u Surčinu prebacuje na račun Er Srbije.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here