Home Izbori Tači želi da postane predsednik pre 17. februara

Tači želi da postane predsednik pre 17. februara

140
0
Hašim Tači - Srbija izbori
Foto: Blic

Plan koalicije DPK-DSK je da aktuelni zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Hašim Tači osmogodišnjicu jednostrano priznate kosovske nezavisnosti dočeka na poziciji kosovskog predsednika, piše kosovska štampa, odnosno pre zakazanog protesta opozicije 17. februara.

Prištinski „Zeri“ piše da se priprema teren da Tači bude izabran na jednom od prvih zasedanja parlamenta u ovoj godini, najverovatnije u naredne dve sedmice.

Prema pisanju tog lista, to je potvrđeno i na jučerasnjoj sednici Tačijeve DPK na kojoj je za njegovog protivkandidata izabran Rafet Rama, a u sve u cilju ispunjavanja formalno pravnih kriterijuma.

Iako DPK još to nije potvrdila, izvori „Zerija“ tvrde da je na jučerašnjoj sednici parlamentarne grupe Tačijeve stranke doneta odluka da zasedajne za izbor predsednika ne bude održano pre 10. februara.

Potpredsednik skupštine Džavit Haljiti, međutim, nema informaciju kada će biti održano plenarno zasedanje na kome će biti izabran novi predsednik Kosova.

Tri stranke parlamentarne opozicije protive se izboru Tačija za predsednika Kosova i ranije su najavile da će na sve načine blokirati i sednicu na kojoj izbor predsednika bude tačka dnevnog reda.

Izvor: www.blic.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here