Home Beograd Vučić: Obilazak škola nema veze sa kampanjom

Vučić: Obilazak škola nema veze sa kampanjom

142
0
Aleksandar Vuccich KZSS 10
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Predizborna kampanja SNS počeće u Leskovcu, a završiće se u Beogradu, najavio je premijer i lider SNS Aleksandar Vučić.

On je dodao da će učestvovati na malom broju skupova.

Ocenivši da su dogovorom o koaliciji na svim nivoima sa SDPS Rasima Ljajića, naprednjaci završili najvažniji posao uoči izbora, Vučić je dodao da će SNS razgovarati sa dosadašnjim partnerima u vlasti, ali i sa nekim novim, ne precizirajući kako bi to moglo da utiče na evenutalne koalicije.

Vučić je, komentarišcuhi okupljanje opozicije, rekao da je realno da oni uzmu jedan broj glasova SNS i da će izborna trka biti neizvesna.

On je rekao i da sa mnogima od njih ne bi sarađivao, te da se njihov program sastoji samo u tome da mrze Vučića i da on treba da završi kao Gadafi, poručivši:

„Super vam je program, ali šta sa Srbijom“.

Ocenivši da oni mogu da pobede, kao što mogu da pobede i desničarske stranke, Vučić je naveo da su izbori otvorena tržišna utakmica, na kojoj će se izjasniti građani Srbije.

Upitan šta je garant da za dve godine Srbija opet ne izađe na birališta, Vučić je rekao da za to nikad ne postoji garancija jer to zavisi od stanja u društvu.

„Moja je želja da nemamo izbore do kraja 2019. godine, početka 2020. godine“, rekao je Vučić.

On je rekao da izbori nisu ništa loše, već društvena potreba, te da će vanredni izbori biti mali trošak i da je bolje da budu održani sad nego 2018. godine, kad će Srbija biti u središtu reformi za ulazak u EU.

Vučić je ocenio da u Srbiji nikad nije bilo mirnije ni stabilnije i naveo podatak da je samo na lokalnim izborima u Voždovcu 2011. godine bilo više prijava o napadima na poltiičke aktiviste stranaka nego u prethodne tri i po godine.

Vučić je još rekao da do sada nije bilo razgovora s predstavnicima Srpskog pokreta obnove (SPO) ; i Pokreta snaga Srbije o zajedničkom nastupu na izborima.

List Blic preneo je da na izbornoj listi SNS-a najverovatnije neće biti mesta za SPO, jer njihovi predstavnici u Skupštini nisu glasali za budžet za ovu godinu

Upitan da komentariše izjavu lidera radikala Vojislava Šešelja da će ga podržati ako odustane od Evropske unije, Vučić je rekao da je izašao sa jasnim programom pred građane, koji neće menjati, a to je da je strateški cilj Srbije ulazak u EU i održavanje dobrih odnosa sa Rusijom.

„Ne idemo na izbore da bismo imali većinu i vladali, već da bismo nešto uradili za zemlju i ni za pedalj ne odustajemo od te politike, a to je da idemo ka EU i da sačuvamo odnose sa Rusijom“, rekao je Vučić.

On je naveo da neće menjati politiku države za koju je već dobio podršku, a da prethodno ne pita građane.

Vučić je na pitanje kako će odvojiti predizbornu kampanju od obilaska škola u svojstvu premijera, Vučić je rekao da obilazak škola nema nikakve veze sa kampanjom, već da on samo radi svoj posao.

„To se u svakoj zemlji na takav način radi, ne mogu da prestanem da radim zbog izbora, da sedim i da ćutim“, rekao je Vučić.

Na konstataciju da će u te svrhe koristiti državni novac, Vučić je rekao da taj novac jeste državni, ali da je neka vlada morala da ga obezbedi.

Komentarišući kritike predsednika Nove stranke Zorana Živkovića, koju mu je poručio da bi bilo „najpametnije da obilazi toalete po Srbiji“, Vučić je rekao da se ni toga ne stidi i da će i to raditi, jer građani Srbije u domovima zdravlja i školama treba da imaju čiste i sređene toalete, što godinama nisu imali.

„Za mene to nije sramota, već čast i to ću sa najvećim ponosom da radim do kraja aprila, početka maja, a ako budem u prilici i posle toga“, rekao je Vučić, navodeći da su te toalete uništili oni koji su ranije vladali Srbijom.

Ako je to nekom smešno i služi za sprdnju, to mnogo više govori o njima, rekao je Vučić.

„Živković bi da upristoji Srbiju. Pristojna Srbija i taj čovek (Živković) su kontradikcija“, rekao je Vučić.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here